söndag 2 januari 2011

Yipppiee ...!



Ren och skär lycka är det att i dagens GP läsa om Sara Wennerström, 36, som har förverkligat en dröm och nu har ett eget bageri i Slöinge, bara en mil härifrån.

"Bakning har alltid varit ett av mina stora intressen, särskilt surdegsbröd och prinsesstårtor. På Solhaga finns ett stort uthus med en gammal stenugn som vi inte trodde gick att använda. Men så kom sotaren på besök i september förra året och sa att det i princip bara vara att tuta och köra."

Ni som varit med här ett tag, ni vet att jag ä l s k a r bröd med tuggmotstånd .., sånt där som Söderberg & Sara i Ystad bakar .., och det har hänt att jag drömt mig tillbaka till lediga onsdagar då jag promenerade längs Regementsgatan och köpte mig ett "pain levain" och så hem igen .., fixa kaffe ., göra sig en härlig macka av det där vidunderligt goda brödet .., ja, det var ren och skär vardagsglädje det!

Nu .., vet jag var jag ska ta vägen.

Till Solhaga bageri.

3 kommentarer:

Torun sa...

Å, så spännande! Det brödet vill även jag prova!

tomasrj sa...

Själv har jag noterat att Coop i Kalmar saluför mängder med lokalt producerade livsmedel såsom rapsolja, knäckebröd och idag, när mitt vanliga (tråkiga guldpågensbröd) var slut och jag tittade lite noggrannare i bröddisken så fanns där bröd från minst tre olika små ölandsbagerier, fastlandsbagerierna oräknade.

Elisabet. sa...

Torun och Tomas: gissa, hur besviken jag blev när jag idag ringde upp bagerskan och fick höra att i februari först, öppnar man.

Trodde hon.

Nu får jag längta ....,-)