torsdag 31 mars 2011

Minns ni reklamen ....?

Den där ..."Nu har jag bestämt mig"?

Ja, det var reklam för ett Lättmargarin.

Nu har jag också bestämt mig.

Jag ska aldrig mera färga håret.

Från och med nu ska allt det grå och silvriga få explodera fram som det vill.

Varför?

Jag orkar inte hålla på längre.

Förmodligen är jag helt gråhårig innan sommaren är här.

Bara så ni vet.

Och skulle vi träffas och ni inte känner igen mig, kan jag bära namnskylt.

21 kommentarer:

cruella sa...

Jag tror det kommer att bli jättesnyggt! Jag har ju inte långt hår och därför är det ju inte så jobbigt att färga egentligen. Fast jag orkar inte ändå:-) Har inte så mycket grått än; däremot tycker jag resten av håret blir mörkare med åren. På somrarna vill jag däremot färga lite, för då bleks mitt bruna mot matt orange och det är helt enkelt inte så snyggt.

Kan du inte ta en kalufsbild i månaden och följa utvecklingen?

Rexxie sa...

Håller med Cruella, det kommer att bli jättesnyggt!

Elisabet. sa...

cruella: om jag hade ork och råd att gå till en frisörska (typ mannen i Gokväll som alltid färgar håret så vanvettigt snyggt på den som ska göras om ...!), då möjligen .., men som det nu är får jag hålla på var 3:e vecka.
Redan för 25 år sedan började jag få grått hår och jag skulle vara helgrå om jag bara hade släppt iväg det tidigare. Min syster är kritvit i håret.
Det värsta är innan man har kommit dithän att allt är grått ,-)

Rexxie: det återstår att se .., men nu ger jag upp ,-)

Torun sa...

TROR att jag mailat dig och tipsat om en fantastisk blogg som hyllar åldrandet med allt vad det innebär av att acceptera att man blir äldre. Men det skadar nog inte att jag delar med mig av länken här: http://advancedstyle.blogspot.com/
Bloggen skrivs av en ung man i New York, som fotar paranta, galet färgglada, annorlunda medelålders damer (men även en del herrar) som han träffar på stadens gator. Många av damerna har dessutom blivit hans bästa vänner! I ett av inläggen berättar en ung dam i 50-årsåldern hur hon helt sonika bestämde sig för att sluta färga håret - och hur hon inte har ångrat sitt beslut! Läs, titta, bli inspirerad och NJUT av utstrålningen hos dessa människor!

Elisabet. sa...

Torun: nu räknar jag mig sannerligen inte till kategorin "paranta damer", haha .., mer som hon på landet i anorak ,-)

Men det var härliga bilder från New York.

Du däremot, platsar i kategorin P.D.

Torun sa...

Äsch, jag ber... ;)

SoF sa...

Instämmer i din kommentar hos mig. Bregott är gott! :)

...jag har förresten inte hört något om någon som begått harakiri ännu. ;)
(men hon kanske inte har öppnat posten ännu)

Blåst o regn-hälsningar!

Monet sa...

Jag tror också att det både kommer att bli snyggt och kännas bra för dig.

De flesta kvinnor som slutar färga håret brukar må väldigt bra av det. Man blir mera "sin ålder" och mera autentisk totalt sett.

jag har flera väninnor som gått från hennafärgat (varför är det så himla vanligt??) till sitt normala gråa hår och det är klart att det tar en stund att vänja sig vid det nya utseendet. Men i grunden blir det alltid bra. Du som har långt hår kanske får klippa lite tills du kommer ikapp? Lycka till iallafall. Jag slutade med slingor för länge sen och är supernöjd med mitt vitblonda "nya" hår. Som ingen frissa kan tänka sig att färga heller!

Ruta Ett sa...

Ja, gör det. Du kommer inte att ångra dig! Jag hittade också grå hårstrån för ca 25 år sedan och höll på att färga och färga. Men tröttnade till slut och lät det växa ut.
Skulle du sedan vilja ha lite färg kan du göra slingor eller andra kuligheter typ mitt hår. =)

Anonym sa...

Modigt mamma, men det kommer bli jättesnygtt!! Och skönt att slippa all färgning..inte lätt med våra hår!
Kram Dr B

UllaMona sa...

Det är många månag år sedan jag slutade färga håret och jag trivs så bra med mina gråa slingor...min hårfrissa berömmer mig varje gång jag klipper mig för mitt vackra gråmelerade hår...och jag känner mig så vacker både med mitt gråbruna hår och alla mina rynkor eller rättare sagt rutor i ansiktet.

En quinna som jag tyckte var såååå vacker var Viveka Lindfors...

Anonym sa...

Jag måste instämma med föregående skrivare. Jag har också "gett upp" och låtit håret bli grått, och det är så skönt! Man behöver inte bry sej, ingen ångest över att "nu måste jag tona", man sparar pengar, man sparar tid och det är helt enkelt otroligt befriande./Renée.

Evas blogg sa...

Jag har haft grått hår sen jag var trettio år. Har färgat det. Men runt 40 lät jag det bli grått, såg knäpp ut när halva håret var grått och andra halvan mörkbrun. Men vips så hade det vuxit ut. Kände mig så gammal när jag såg mig i det gråa så jag började färga igen och gör det fortfarande. Men håller med dig, ett himla joxande var 3:e vecka. Jag tror du kommer att bli jättefin i ditt långa grå hår!!

Ingela sa...

Ochjag som aldrig börjat...Kanske jag måste göra det nu för att inte följa med strömmen.

mossfolk sa...

Min morfars syster färgade håret i en ganska mörk, lite rödaktig nyans tills hon var långt upp i åren. Nu träffades vi oftast med ett antal månaders mellanrum, och så en dag var det k r i t v i t t. Och så himla fint!
Nu ser jag fram emot att så småningom få se bloggmadamen i grått hår :)

Mian sa...

Det kommer att bli ursnyggt!
Även jag har fått massor av grå hårstrån den senaste tiden och mer lär det bli.

Elisabet. sa...

till er alla: det värsta är ju att det blir så fult i utväxten .., jag skulle kunna t ä n k a mig att slinga på nåt vis så det blir mer naturligt, tills allt är grått.

Monet: nej, aldrig att jag klipper mig .., jag har förvisso aldrig håret utsläppt, - alltid uppsatt -, men kort hår funkar inte med mitt självfall. Sätter jag upp det kan jag i alla fall få nån styrsel på det ,-)

Margareta Lundgren sa...

Hoppas du blir nöjd med det.
Jag har bestämt mig för att grått hår vill jag inte ha: för mörkt. Då ser jag ledsen ut. Så jag få färga på tills det blivit vitt. Så vill jag ha det.
Kram och tack för alla uppmuntrande berättelser!

Elisabet. sa...

Margareta Lundgren: min mamma hade betydligt färre grå hår än jag själv ..., och det enda jag inte vill är att det blir fult grått .., då kanske ..? Men det ser vitt ut, där det växer ut.

Får jag som min syster, blir jag kritvit ,-)

Cecilia N sa...

Din syster kan ju ha ärvt hårfärg efter sin mamma.

Jag hade toningsschampo till jag var en liten bit över 30, jag fick också de första grå vid 25. Sen träffade jag en kvinna som sa nåt som gjorde att jag slutade.

Så nu har jag melerat hår med mer grått vid tinningarna.

Mamma färgade i många år sitt mörka hår tills hon släppte det kritvita fritt.

För att slippa utväxtranden kan du ju tona. Sånt sitter ju inte i på samma sätt, tills du fått ur allt färgat.

@ Ingela. Nä. Börja aldrig.

Elisabet. sa...

Cecilia N: ja, det vet jag ju inte .., för deras mamma dog så ung, bara 33 år. Men vår pappa var också vithårig ,-)

Ja, ja. Vi får se vad som blir av det hela.