fredag 9 mars 2012

Precis varje gång ....


... som jag kommer till jobbet och ska knappa in koden för att bli insläppt, kommer jag ihåg den där känslan som sköljde över mig.

Ni vet, den där första dagen på en ny arbetsplats och ingen aning har man om rutiner och hur arbetskamraterna är och tänk, om dom tycker att man är en eländig en och tänk, om man gör fel och får skämma ögonen ur sig!

Och så knappade jag in mig och där - det var den där första dagen - stod Sven-Åke med utbredda armar och sa "men välkommen, är du den nya!" och det kändes som om mitt hjärta skulle i små bitar, så tacksam blev jag.

Eller glad.
Eller både-och.

Nu har jag varit på samma arbetsplats i drygt ett år och jag har ännu inte lärt mig allt, men jag gör så gott jag kan och jag stormtrivs med kunder, arbetskamrater och chefer.

Idag har det varit full fart från morgonen tills jag tackade för mig och gick hem.

Först kassorna, sedan tidningarna (skriva in returer och notera det som kommit), registrera returerna via datorn .., ta hand om kunderna (någon hade varit på semester i sydliga nejder och frågade - lite tystlåtet - efter lusmedel ...), och mellan varven fick jag byta etiketter (igår gjordes hela kassalinjen om, dvs, allt godis sattes på plats enligt Hemköps "planogram", där varje vara har en egen plats) och det var post som kom och paket som skulle hämtas eller skickas och fikarast och sedan full fart igen!


Charkpersonalen hade gjort underbara räkbaguetter, ja, där fanns såna med köttbullar också!
Det gick åt som smör i solsken ....


Klockan två var min arbetsdag tillända.
Igår sa jag till pv att "i vår ska jag i n t e drabbas av köphysteri och handla hem så många vårblommor ..., jag ska hålla mig lugn!"

Det var tanken det.

Idag köpte jag tre krukor minipåskliljor, en kruka med små tulpaner, samt två krukor pärlhyacinter.

Plus två buketter olikfärgade tulpaner.

Ja, just det.
Det säger väl allt om min karaktär.

Eller brist på karaktär.

11 kommentarer:

Fourmum sa...

Fast man behöver de där "extra" blommorna på våren för det tar så lång tid innan ens egna blommor kommer upp i rabatten och man vill såååå gärna ha vår! Sitter uppe i ett snöigt Piteå och här behövs verkligen vårblommor i bukett eller kruka! ;)

Elisabet. sa...

Fourmum: hälsa Piteå från mig! Och här är det regnigt och blåsigt och jag får nog plantera blommorna i morgon .., dom ska sättas i en korg som jag ska fylla med jord ,-)

Ps. Köpte en I-phone idag, tack vare Frank - fåret - i reklamen ,-) Ds.

Evis sa...

Man måste passa på att njuta av vårblommorna medans dom finns , och grattis till iPhone , finns ingen bättre :) skulle inte klara mig utan ;) kram och trevlig helg

garnlivet sa...

Det är ett sådant stort behov, en sådan längtan efter blommor och blader denna årstid så allt köphysteri är förlåten :)

Fourmum sa...

Jag köpte en Iphone i förrgår till makens förtvivlan ;) Vet inte om det var tack vare fåret, men jag köpte den där iallafall :)

Anonym sa...

Det går åt mycket blommor på vintrarna!För att klara av mörker och kyla.Jag köper mig dessutom en orkidée ibland. Istället för hockeybiljetter som jag aldrig köper. Eftersom biljetterna är dyrare, räcker det till en del tulpanbuketter också.

Anonym sa...

Oj, nu glömde jag min signatur igen. Det var jag som är anonym ovan.ellem

mossfolk sa...

Påskliljor står vi över i år eftersom den lilla kattdamen knaprar i sig växterna och de liljeväxter inte är särskilt nyttiga... Men tulpaner följer med hem alldeles för ofta :)
Och vad fort tiden har gått -att du redan har jobbat där över ett år!

Anna-Lena sa...

Man kan aldrig ha för mycket blommor. Här hemma hos mig står nu en vas med tre buntar påskliljor, en vas med röda tulpaner med gul frans, en vas med vita papegojtulpaner, en vas med med blekrosa rosor och en med lite mörkare rosa rosor. Och så ska jag nog gå ut och hämta lite forsythia från trädgården ... Du är inte ensam!

Elisabet. sa...

Evis, fourmum, garnlivet, mossfolk, ellem och Anna-Lena: jag tror nog att det är som ni säger .., man är nästan utsvulten (stryk "nästan") på allt grön och somrigt och vackert!

Forsythia tog jag in igår från "Polska Ambassaden" .., där växer en buske och grenarna hänger ut över promenadvägen och när nu ingen tycks bo i huset så ,-)
Det kanske kan liknas vid civil olydnad, att ta kvistar från buskar så där .., men jag får väl ta straffet då ,-)

Jessica sa...

Alltid lika kul att läsa om ditt jobb :)

Jag har också frossat i vårblommor!
Det går helt enkelt inte att låta bli ;)