måndag 16 april 2012

Första dagen ....


... och arbetsdagen slutar klockan tre och det är en timme längre än vad som har varit brukligt den senaste tiden, så mest hela tiden har jag ångest för hur harry ska ha det.

När klockan är prick tre skyndar jag mig till omklädningsrummet, slänger på mig fleecejacka, anorak och hjälm och sen iväg - raka spåret hemåt -!

Harry står i fönstret och spejar när jag kommer körande med mopeden och alldeles till sig av glädje blir han och skuttar av och an .., springer uppför slänten och ner igen .., hämtar pinnar och en trasig boll och lyfter inte ens på benet!

Sen tar vi en promenad in i hästhagen (där ännu inga hästar finns ...) och det är soligt, men inte så där förfärligt varmt och överallt ser jag kaprifol som har börjat få gröna blad och intill det nybyggda huset har ett nytt hus börjat byggas - i samma stil - och jag riktar kameran mot bygget och ser alla molnen som seglar iväg där på himlen!

Och det är en ljuvlig eftermiddag och jag slår mig ner på en mossig sten och bara tar igen mig.

Efter helgjobbandet sprängvärker mina knän .., men nu väntar ledig dag och då - det vet jag redan nu - kommer värken att ge med sig, ja, kanske redan ikväll.

Väl hemma igen ser jag grannen Göran som är ute och klipper gräsmattan .., ni vet, den som mest av allt liknar en välskött golfbana.

Det är Göran som ska rasta harry tre dagar på raken och han frågar när och hur och vågar han verkligen släppa honom och jag säger att det är jag övertygad om, jodå, det går säkert bra.

Inte långt från det gula huset, finns den här hästhagen som syns på bilden.
Där finns också ett stall - utan hästar -, men en liten driva med hästskor ligger på marken, alldeles vid dörren.

Halland är i mångt och mycket helt annorlunda mot för Skåne.
Här är betydligt mer kuperat .., och bergen blir nästan blåfärgade, så där som hemma.

Falkenberg, Varberg, Heberg .., det är många "berg" här i trakten.

Och nu ska harry få följa mig och handla middagsmat.
Just nu ligger han vid mina fötter .. med nosen på en solstråle.

6 kommentarer:

Monet sa...

Vilken tur att du får pauser i jobbandet med tidiga eftermiddagar och ledighetsdagar. Så som du beskriver hetsen i jobbet hade jag aldrig orkat med. Och jag känner verkligen för dig med knäna! Härligt att du är en sån livsnjutare mellan varven!

Steel City Anna sa...

Tjusiga moln! :)

Tankevågor sa...

Vad skönt att du har en snäll granne som kan gå hem till Harry och ta ut honom! Sånt är guld värt. :-)

Mian sa...

Vackra bilder! Ser härligt och "somrig" ut.
Låter bekymmersamt med dina knän. Är det även ditt opererade knä som krånglar? Har du fått möjlighet att prata med doktorn ännu?

Elisabet. sa...

Monet: det är inte alltid det är hetsigt .., men nu blir det ju allt mer och mer .., inför sommaren. Dom yngre är förstås inte alls lika slut på som jag själv .., men E dricker 4 energidrycker för att palla med söndagspasset ,-)

Steel City Anna: ja, visst var det! Moln på himlen gör allt så mycket mer spännande!

Tankevågor: OM det är !! Dom är underbara!

Mian: ja, det är ett bekymmer! Men jag vill absolut inte operera mitt vänstra knä förrän det är alldeles, alldeles hopplöst. Jag tycker att det var en himla jobbig tid och jag som inte tål morfin, hade såna djävulska smärtor efteråt. Nej, jag tackade nej till läkarpratet, eftersom det ju rörde sig om att jag var så stel uppe i Sälen, men det försvann helt och hållet. Det här andra, det är helt enkelt när jag belastar det för mycket.

Eva i Tyresö sa...

Hoppas knäet är tyst och stilla.
Det är minsann svårt med operationer.