lördag 21 april 2012

Och så kommer ...

... värmen !

Mest hela dagen har det varit nästan isande kyligt och när jag moppade till affären fick jag köpa mig ett par extra-vantar!

Vid ettiden kom regnet.

Men sen ..., uppenbarar sig solen och plötsligt blir det hur varmt och skönt som helst och jag går ut och rensar ogräs i söderrabatten och räfsar bort det nästan-sista nere i slänten.

Grannarna fixar ute på tomten; frun i huset har kommit på att hon sätta upp två (hemsnickrade, jag tror att det var hon som fixade till dem!) ensmärken vid klipphällarna som sticker upp i dagen och sen är det herrn i huset (det är nog tämligen allmängiltigt, gäller även här hos oss ...) som får slutföra det påhittade, ja, komma med borren och så.

Om dessa . märkena ., blir det en hel del skojande .., jaha ja .., kanske sätts dom upp inför någon stundande fest, så där så gästerna hittar hem igen.

En bra stund står husfrun och bedömer avståndet ..,. ja, men det blir nog bra! säger hon och då borrar herrn fast märket. Sen ska nästa upp.

I slänten mot vägen kommer rena berget i dagen.
Hela tiden rinner vatten ut genom själva hällen .., och när jag nu har räfsat, ja, då kommer vitsipporna fram i stora sjok och det är så alldeles ljuvligt vackert och kvällssolen ger ett fint ljus!

Och vi pratar om att vi bor på det som en gång var havsbotten; alldeles helt obegripligt är det och jag tänker på att en gång i världen kunde man alltså simma här! 

På lilla vägen passerar motionärer och hundägare .., och en rar kund från affären.
Lite småprat blir det.
Och hela tiden har jag pElle i hasorna.

2 kommentarer:

Gerd sa...

Här har vi 1 m snö fortfarande, och mer kommer det! Hur f-n kan jag bo kvar? :(

Elisabet. sa...

Gerd: ja, det undrar jag också ,-)

Å, hur kämpade jag inte med snöeländet som aldrig ville ge med sig, då, när vi bodde hemma!
Jag skottade och slängde ut på vägen och grannarna looog ...