tisdag 7 augusti 2012


Mitt eget bästa från veckan som gick ...

En av förra veckans bästa .., det var den där ..., ja, nästan magiska stunden på södra Öland när pv gick och frågade om det fanns något ledigt rum (svaret blev "tyvärr inte") och jag stod där ute vid stenmuren och väntade ..., och frånsett ljudet av spelande syrsor, så rådde där  t o t a l   tystnad.

Och sen .., den där känslan när man - efter att ha letat efter boende och det börjar bli mörkt ute - verkligen hittar ett rum och man kan installera sig och fastighetsskötaren/gårdsvärden kommer med manglade lakan och står och småpratar en stund och man därefter kan gå på promenad och känna sig lugn och trygg .., jodå, vi kan sova gott.

Den känslan har jag upplevt flera gånger i mitt liv .., den där oron när det börjar bli kväll och man irrar runt i södra Frankrike eller Italien och det finns förstås människor som inte bryr sig ett dugg om var man sover; man kan lägga sig lite var som helst - ja, ute på en slänt bara - men jag vill gärna ha det tryggt omkring mig.

Nånting som också var bra, var äldsta dotterns fyrtioårskalas.

All värme och kärlek som liksom singlade omkring den kvällen .., och födelsedagsbarnet som var så lik sin mormor i sättet att vara - som hann med att duka på och av innan vi ens hann tänka tanken ..., och jag kände mig så trygg bland alla dom här människorna som utgör ens familj eller släkt.

Det kändes  b r a.

3 kommentarer:

Eva W sa...

åh så synd att jag inte visste att ni skulle komma (och att vi inte känner varandar) annars kunde ni ju lånat vårt huset just där på södra öland på alvaret.

Guy sa...

"frånsett ljudet av spelande syrsor, så rådde där t o t a l tystnad"

För att man skall höra tystnaden fordras ett svagt ljud.

Så gör alla filmmakare. Ett svagt fågelkvitter tex.

Elisabet. sa...

Eva W: men så vänligt av dig!! Tack ändå.


Guy: det är möjligt, det har jag faktiskt aldrig tänkt på, men så är det nog?