onsdag 26 juni 2013

På vift ...


Och färden går via Ljungby (vi lyssnar till Sommar i P1 med Lasse Kronér, ett trivsamt program med röd tråd ...) och efter bara en knapp timmes körning blir pv hysteriskt trött och önskar avlösning som chaufför och att köra längs 2-1-vägar är inte det bästa jag vet .., trogna läsare kanske kommer ihåg att jag en gång gjorde en manöver vilket resulterade i hundra meters bilkörning på fel sida av vägen ..., och den skräcken sitter fortfarande i .., ja,  jag tycker alltid att själva omkörningsbiten är så kort .., vips, så syns skylten om att vägarna ska gå samman igen!

Mest är där långtradare ... knappt någon husbil och en enda husvagn.
Ofta ser jag överkörda grävlingar eller grävlingsungar .., där är en liten räv som ligger vid sidan av vägen .., platta harpaltar .., rovfåglar .., här och där en skata.

"Tänk, så hemskt om någon rävmamma blir överkörd och så ligger hennes ungar i lyan och väntar och väntar på att mamma ska komma hem .., och så kommer hon aldrig .." säger jag till pv.

Livet kan vara hårt.

Men där är också hagar med välmående kossor .., får och lamm .., och Sverige är så vackert!

Rast vid Östgötaporten.
Lagom mycket folk i restaurangen ..,  en effektiv kvinna med svart förkläde torkar av och håller ordning .., hjälper ett äldre par till sitt bord och är oerhört vänlig .., allt medan en stressad småbarnsmamma dirigerar sin make; jag tänker att hon låter som en general.



Här bytte vi chaufför.


Vid åttatiden är vi framme på Ekerö och lilla Nelly viftar på svansen och springer sedan raka spåret till sin badbalja .., åååå, inget är så roligt för henne som detta att plaska omkring i vatten!

Och det blir Allsång på Skansen .., kaffe och mackor ..., trädgårdsprat .., och sen iväg igen .., nu till Väsby ..., och ett elände är det när vi kommer till Kista och ska svänga vänster - precis lika krångligt som förra gången - och överallt är det vägbyggen ..., men fram kommer vi,  ja, två minuter före den tid som pv gissade på - sånt är kul, tycker han -, och det blir sen kväll, hårborstning av Emmas hår (som är  s v a l t   och mjukt, så där som mitt eget aldrig någonsin har varit ...) och prat med Emil om skolan och vad han tycker om och jag får veta att han läser spanska, så vi presenterar oss för varandra och frågar hur vi mår, "muy bien, gracias" och hur gamla vi är och sånt och då har pv redan gjort natt.

Nu är det dagen innan avresan.
Jakten på en fin och bra behå ska ta sin början ..., ett litet paket ska postas .., några vykort skrivas och ikväll är det fotbollsmatch, BSK mot Tierp, serieettan mot serietvåan och Emma ska spela.

Ungefär så.
Livet känns bra.

(Angående programmet Sommar. Jonas Gardell missade jag .. , men i förrgår lyssnade jag med stor behållning till serietecknerskan vars namn jag inte kommer ihåg ..., jag tyckte väldigt mycket om hennes tankar kring såväl mens, som att våga gå sin egen väg!)

8 kommentarer:

cruella sa...

Liv Strömqvist heter hon. Ska lyssna vad det lider.

Är Nelly en Jack Russel? I går kväll var jag och tog ett kvällsdopp och där var en hund som ser ut som Nelly som simmade och badade och dök - simmade under vattnet som den värsta säl. Och ville aldrig gå upp:-)

Elisabet. sa...

cruella: ja, så hette hon. Jag tänkte att ett program som handlar om mens kan jag avstå, men det var bra - eller iaf tänkvärt -, och hennes berättelse om tonårstiden tyckte jag omåttligt mycket om.

Ja, Nelly är en Jack Russel. Hon är badgalen ,-)

Ingela sa...

Lyssna på Jonas! Det finns ju på webben ett bra tag till. Har aldrig hört honom så bra. Om Svenska kyrkan hade en biskop som predikade hälften så bra som Jonas skulle folket rusa tillbaka till kyrkan.

Jessica sa...

Ha en underbar semester Elisabet! Kram!

Ruta Ett sa...

Liv Strömqvists program var superbra tyckte jag och även Jonas Gardell. Tur att det finns att lyssna på i efterhand.
Njuuuuut av semestern nu!

Steel City Anna sa...

Jag lyssnar ikapp lite, just nu på dagens om hjärnan. Vet inte riktigt vad jag tycker. 20 minuter in i programmet. Ska försöka ge det en chans. Jonas var bra.

Eva i Tyresö sa...

Vi tänker så mycket på er och vill att ni ska ha det allra bäst!

Evas blogg sa...

Jag ska lyssna på Liv S:s program ikväll. Hon är vän med vår äldsta och då blir det ännu mer intressant (på nåt vis). Nu önskar jag er en toppensemester, på alla sätt och vis. Här öser regnet ner, hela dagen och hela kvällen. Nästan så jag blir sugen på att sätta mig på ett plan till garanterad sol. Kram.