fredag 7 juni 2013

Snart är det överstökat ...



 Var det mycket att göra igårkväll, var det - om möjligt - ännu fler kunder idag!

Från tre till sju stod vi nonstop i var sin kassa och det finns inte ord för hur glad jag är för våra duktiga sommarjobbare - som nyss har blivit upplärda -, och ändå fixar det hela så galant!

I mejerikylen fanns en tårta, en cheese-cake, bakad av charkansvariga madamen, hon som är en stabil bondmora. Det var nog den kakan som höll uppe humöret, åtminstone på mig!
Hjälp, så underbart god den var .., med smak av citron och passionfrukt.
Receptet kommer vad det lider.
Kanske i helgen.


I charkkylen stod hur många bufféer som helst!
Travar med brödlådor fyllda med olika former av mat på fat .., med frukt .., med kycklingfiléer .., rostbiff ., skinkor .., med lax .., ja, allt fanns där och allt hämtades ut av föräldrar till nyblivna studenter .., många var finklädda i kostym eller fin klänning ..., och det var mycket glädje i luften.

Gunilla i charken pustade ut i fikarummet.
Elva timmar på raken ..., det tar på krafterna!

Vid kvart över nio moppade jag hemåt.
Mötte människor på promenad som vinkade igenkänningsglatt .., en bil tutade till hälsning .., och inte långt från Backlyckan stannade jag till och småpratade med kossorna på grönbete.

I Steninge stod Stigs traktor parkerad ute på lägdan.
Gårdagens hö var nu prydligt förpackat i vita ensillagebalar.
Det är knappt man hinner känna  d o f t e n.

Jag tänkte på barndomens sommarveckor i Kalvträsk hos pappas kusin .., hästen Ingo med släpräfsan som pappa körde .., fikat vid hässjorna .., all broms som anföll den arma hästen .., dagar i båten tillsammans med kusinen Kalle .., metspön ... näckrosor .., lekstugan med alla tidningarna som vi läste .. mamma som kräktes bakom en hässja och sa att jag absolut inte fick berätta det för pappa - jag förstod aldrig varför - .., och det svarta pianot i finrummet.
Husets adopterade dotter skulle långt senare bli kantor i Kalvträsk kyrka, men det visste vi inte då.
Ja, sånt kan man tänka på när man anar doften av nyslaget hö.

Och nu är det fredagkväll och fotboll på tv .., pv i soffan och jag här .., två lediga dagar har jag framför mig och nu återstår endast åtta arbetstdagar innan det är semester på riktigt.

Åtta dagar.
Fyra nästa vecka och lika många där nästa.

Sen är det överstökat.


Inga kommentarer: