söndag 28 juli 2013

Det bästa för Ulrika i Västmanland ...

Lilla Virka som inte finns längre.
 
Detta kan låta konstigt och har väl lite morbidvarning, men veckans bästa hör faktiskt ihop med veckans - nej ÅRETS, minst - värsta.

Vår lilla katt Virka blev påkörd i måndags, på lilla grusvägen här utanför. Och svinet som gjorde det stannade inte ens för att kolla. (Att man kör på en katt, det kan hända vem som helst och det är en sak. Men att inte stanna - DET är svinigt!!)
 
Hur som helst, vi såg henne precis efter det hade hänt och sprang förstås ut. 
Det var fruktansvärt och gjorde så oerhört ont i hjärtat och tårarna bara rann och rann och rann på oss båda. Men mitt i det fruktansvärda finns också mitt veckans bästa: det att Marcus utan minsta tvekan direkt lyfte upp Virka i sin famn och höll henne nära nära, trots att hon var skadad och han blev alldeles blodig. Hon tog sitt sista andetag i sin älskade husses famn. 
Omfamnad och oändligt älskad in i det sista.
 
Det betyder så oerhört mycket för mig och jag älskar honom för att han är sån.
 
Ulrika

//Elisabet säger: inte det minsta morbid är du .., jag förstår precis hur du menar!

5 kommentarer:

Steel City Anna sa...

Usch ja, det är just detta som hindrar mej från att skaffa katt, att de kan bli påkörda, och innekatt tycker jag inte är rätt.

Eva i Tyresö sa...

Hu så hemskt sorgligt och skönt att hon fick somna in i famnen.....

Monet sa...

Man måste ju tyvärr räkna med sånt här när man har utekatt nära väg. Har själv varit med om detta två gånger och det är fruktansvärt. Men att beskriva den som kört på som ett svin är att ta i tycker jag. Så länge man inte vet hur det gått till kan man heller inte veta om bilföraren ens uppfattat att han kört på ett djur och om det är en katt.

Fint att lilla Vira ändå fick känna trygghet in i det sista.

mossfolk sa...

Åh, så fint mitt i det sorgliga!

Ruta Ett sa...

Åh, när jag läste det igen en gång till, så kom tårarna igen...