måndag 29 juli 2013

Morgontrött eller pigg som en mört ...?

Hos den storartade Ann i Göteborg (tämligen morgontrött) kan man han läsa hennes intressanta inlägg om just detta .., ja, synen på att vara morgontrött och effekterna av den.

Tröttheten, alltså.



3 kommentarer:

Monet sa...

Jag har skrivit lite om det här med att vara kvällsmänniska hos Ruta Ett. Hon beskriver det perfekt, också hur "vi" nästan alltid får försvara oss inför de morgonpigga. Som ju hela samhällssystemet är uppbyggt kring.

annannan sa...

Det finns kulturskillnader här. Normal tid att börja arbeta i Portugal är klockan nio - men så klart är man då kvar till senare på kvällen. Det blir kulturkrockar när man ska samordna telefonmöte med norra Europa som dessutom är en timme före i tid.

På min liberala arbetsplats där de flesta inte är anställda utan stipendiater och inte har reglerad arbetstid är det vanligt att droppa in fram till halv elva. Och det är många kvar och jobbar även när klockan närmar sig sju. På kvällen alltså.

För mig som är morgonpigg finns det många fördelar med att bo i ett kvällspiggt land. Jag har mycket av världen för mig själv under tidiga morgontimmar. Ett stort aber är kvällsaktiviteter, dock. En typisk tid för sådant som sker på kvällen, efter att vanliga människor ätit men långt innan de går och lägger sig, är 21.30. Och då får det vara en mycket bra och medryckande konsert om jag inte ska sitta och skruva mig på stolen.

Monet sa...

Jag upplever Frankrike precis som Annannan. En helt annan dygnsrytm där arbetet inte tar slut exakt kl. 1700 utan man håller på tills man är klar. Gäller vår städhjälp och hantverkare t.ex.

Också i Provence börjar kvällsaktiviter sent, dock tror jag Spanien oc Portugal är något senare. Mig passar detta utmärkt, der är dessutom svalt och skönt senare på kvällen.