lördag 6 juli 2013

Ni vet, den där känslan ....



...., då, när man kommer till ett nytt ställe och där redan sitter andra resenärer som varit där ett tag - kanske en vecka eller nästan två - och dom känner sig så hemtama och tittar lite nyfiket eller förstrött på dom där nyanlända .., den känslan brukar jag tycka är rätt obehaglig.

Så där som att man blir avsynad.

Den här gången kom vi fram mitt på dagen och vid poolen satt nästan ingen .., ett medelålders par bara och dom log lite .., och sen badade vi hela eftermiddagen och Det Lyckliga Paret - som kommit samtidigt med oss - satte sig i skuggan och allt eftersom kom även andra och slog sig ner och nästan hela tiden valde vi samma platser, dag efter dag, menar jag.

Och egentligen borde jag gå ner tjugo kilo och magen står åt alla håll och kanter och hade detta varit för tio år sedan, ja, då hade jag nästan inte tänkt på nånting annat.

Och jag hade jämfört mig med andra kvinnor.

Tänkt att ååå, om man bara ....! 

Den här gången var det annorlunda.

Nu tänkte jag så här .., att snart fyller jag sextio år .., ja, jag struntar blankt i det här med att ens försöka hålla in magarna .., det får vara som det vill med den saken och vet ni, hur underbart befriande den där känslan var!

Just så var det.


5 kommentarer:

Anonym sa...

Kommer du ihåg "steker ni fläsket, eller". /Kram Agnetha

Anonym sa...

Jag kan känna samma som du men har bestämt mig för hälsans skulle 10 kg ner till sept.Började 23 april har 4 kg kvar och det funkar att inte äta godid läsk kakor etc.Åker till Kreta med dottern i sept och vill då ha bikini/Babsan

Leina sa...

Jag tycker att det är skönt att vara 51 och tänka på samma sätt... Jag är 50+ jag behöver inte bry mig... =D

Anonym sa...

Jag tycker också att det är skönt att man kommit till den åldern när man inte bryr sig om vad andra tycker, att man vågar vara sig själv./ Agnetha

Annika sa...

Heja dig Elisabet! <3 Allt handlar om den egna inställningen. Så även när det kommer till att tycka om sig själv med olika brister vi alla har och det oavsett om man är 20 eller 60 :)