måndag 18 november 2013

En ny granne har flyttat in ...


Det finns faktiskt inte ord för hur roligt jag tycker att det är, detta att vi nu får djur i hagarna här omkring! Åtta hästar lär ska flytta hit till Stensjö, travhästar allesammans, och för någon timme sedan såg jag den allra första på plats!

Ååå, så orolig den var .., sprang hit och dit i hagen och skuttade omkring och kände sig väl bortkommen?

Alldeles nyss tog jag på mig kappan och gick ner .., förbi Eckes hus och över lilla, lilla bron och hästen spejade och kom fram till stängslet och jag sa hej på dig du lilla vän, välkommen hit till Stensjö och hoppas nu att du ska trivas!

Liiiite, liiiite nosade hon på min högra hand .., så där så jag kände den där ljumma värmen mot min hud.


Och så stod jag där en stund och tittade på den fina hästen (jag gissar att det är ett sto, men jag vet inte ännu ...) och när jag gick därifrån .., då lunkade hon liksom efter lite .., och när jag sen vinkade lite från vår uppfart, så hörde jag henne gnägga och så tittade hon hitåt!

Åååå, sicken lycka! 


5 kommentarer:

Tankevågor sa...

...och jag förstår precis vad du menar....vilken lycka att få vara i deras närhet och möta så kloka ögon och få småprata med dem. :-)

Monet sa...

Hoppas den snart får sällskap. Av mina systrar, varav en har stuteri och stor hästgård, har jag lärt mig att hästar är flockdjur och måste gå tillsammans. Hon har alltid flera hästar tillsammans i hagarna och tas en i stallet tar man in minst en till för att de ska hålla sig balanserade. Roligt att du får så fina djur i närheten!

Bert Bodin sa...

Precis som Monet säger; hästar vill ha sällskap.

Fick lära mig i somras att många som äger bara en häst, nu ofta skaffar en liten ponny, som går med som sällskapsdjur i hagen. Då mår båda mycket bättre.

Så den där hästen du träffade hade nog helst velat att du skulle stanna, kanske dela en säck hö tillsammans, eller bara stå och sova bredvid varandra. ;-)

mossfolk sa...

Men så mysigt med hästar alldeles inpå! Nu dröjer det nog inte innan det fina gröna där i hagen är lervälling ;)

Elisabet. sa...

Tankevågor, Monet, Bert och mossfolk: jodå, det lär ju ska bli åtta hästar allt som allt, så det ska nog bli bra. Jag längtar redan ut för att se hur dom har det!