söndag 15 december 2013

Äventyr som heter duga ...


Bilden från Svenska Dagbladet. Trafikkaos i ..., just det: Indien.

Krister Larsson heter en man hemifrån, en som - å arbetets vägnar - flyger och far runt hela världen, ja, säg den plats där han inte har varit!

När jag på facebook tipsar om den där underbart härliga filmen som vi såg igår (Kunskapskanalen, ära var den!), den som handlade om hur det är för utlänningar att ta körkort i Indien, Japan eller Tyskland (jag looooog säkert en timme efteråt!), så hörde denne filurige Krister av sig.

Så här skrev han först, - det handlade då om Indien -:

"Jag jobbade i Indien, då somnade en taxichaffis, jag styrde bilen ut på ett fält, annars har det gått åt pipan. En annan kollega var där och chaffisen körde på en fotgängare så han (fotgängaren) flög över bilen med mindre bra slut, men chaffisen bara fortsatte."

Och så kom han ihåg ännu mera.

"Det var samma resa som dom höll på att ta död på mig, jag hängde med en fot fast i en hisskorg i ett schakt för naturgas och den lille rackarn lurade mig och sa att det var klart att kliva ut, men vi var inte i botten ..,  släppte taget och snurrade runt, tack o lov har jag utrustats med stora fötter så gruvstöveln med stålhätta kilade fast så jag blev hängande upp o ner tills dom körde ner korgen. Ibland när jag åker hiss körs det lite minnenas repris."

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja hjälparns. Det tycks vara halvt omöjligt att ta körkort där... om man inte är tysk och lite arg av sig.

mossfolk sa...

Ja, det spelar vl förstås ingen roll om man är tysk föresten, men lite arg, det tycktes man faktiskt komma rätt långt med... eller i allafall väldigt bestämd :)