måndag 16 december 2013

Hysteriskt är bara förnamnet!


Idag - under loppet av sextio minuter - ja, mellan fem och sex, utbröt det totala vansinnet i affären.
Just då skulle nämligen alla kunder inom någon mils radie köpa julfrimärken, posta sina julkort (brevlådan utanför butiken var redan tidigt sprängfylld!) och så skulle paket runt hela världen skickas, för att inte tala om alla rekommenderade brev!

Köerna växte ..., den evigt leende Felicia (vilken duktig tös!) stod i kassa 2 mitt emot mig och jag tänkte att det var tur att man numera är varm i kläderna (ja, fläkten gick dessutom för fullt, någon undrade om vi svettades och jag sa att jag är i undergångsåldern, det är därför ...) och när postkillen kom för att hämta tredubbel leverans mot för i vanliga fall, hann jag skutta mellan kassan, fixa rek-säcken, plombera den och läsa in i datorn .., allt medan jag hastade mellan postdisken och kassan med frimärken.


Eftersom jag är ansvarig för att ta hem alla möjliga varianter av porto, men i december förstås särskilt julfrimärken, blev jag aningen orolig när jag upptäckte att .., näää, dom kommer inte att räcka! Det fattades kanske tio häften gånger tio frimärken, men ändå, så bra det har fungerat!
Små häften med ekonomimärken löste det hela (chefens idé - smart -!) och kunderna var nöjda.

När postmannen hämtat (ååå, så trött han ska vara i sina axlar ikväll!) lade sig ett ljuvligt lugn i affären! Några eftersläntrare dök upp och postade sina kort i godan ro ("det är ingen fara, dom kommer nog fram ändå ...") ..., jag hämtade hink och trasa och torkade av kassorna och runt postdisken ..., beställde mera frimärken och tilläggsporto (50-kronorsmärken, t.ex) och sen var det dags att stänga och åka hemåt.

Nu är det kväller och jag känner mig som den lyckligaste människan i Halland, ty ikväll sa sonen att han verkligen kommer hit på lördag och då blir det en alldeles underbar lillejulafton, om än i tidigaste laget! Då blir vi många runt matbordet: min störstasyster med dotter och dotterdotter, Anders, Hilda och Patrik och Hildas mamma Mymmel! Vilken outsäglig lycka!

Ajöken, sa fröken.

Ps. Lyssnade i morse vid fem-sextiden till en intervju med en tös från Skåne, boendes i New York. Tänk, jag fattade nästan inte ett ord av vad hon sa! Ds.



6 kommentarer:

Turtlan sa...

Ja vi får hoppas de små korten kommer fram i tid både för mig och kunderna på affären.

Brevlådan utanför mitt jobb töms kl 1700. Jag kom dit kl 1710. Tömd... men jag la i mina kort. De kommer nog fram ändå tänkte jag också...

Hoppas.

Bert Bodin sa...

Det där låter som en vanlig fredagseftermiddag på mitt jobb. Fast vår hysteri börjar 1545. Prick!

Det är då alla som ska till Yttre Mongoliet på måndag kommer på att det är just dit dom ska.

Ruta Ett sa...

Vilket sjå! Jag får fjärilar i magen bara jag läser om det. Du är fantastiskt!

Jessica sa...

Precis på pricken som på mitt jobb! Hysteriskt! Och det började redan i förra veckan då det var meterlånga köer i posten och man kom inte loss en enda gång!
De flesta verkar handla på nätet numera och det märks verkligen!

Apropå julkort och julfrimärken har detta varit en snackis idag.. Bla tog tjuven den röda lådan utanför mitt jobb.
http://www.aftonbladet.se/nyheter/article18022040.ab

Elisabet. sa...

Turtlan: dom brukar komma fram även om det går några dagar .., det är ju en vecka kvar till julafton!

Bert: huvva! Sommartid har vi ju så här, men nu har man legat av sig lite ..., och så kom ju alla sommarhusägarna som ska fira jul här nere.

Ruta Ett: nej då, men Felicia som är så ung, HON gjorde det så suveränt bra!

Jessica: läste din kommentar och looooog, ja, jag kan tänka mig att större butiker har det än värre ,-) Nu ska jag kolla din länk.

Eva i Tyresö sa...

Så fint du skildrar hela röran! Bra lösning på frimärkstorkan!
Kram Eva