söndag 22 december 2013

Kväller och tankar hit och dit ...


Full fart ena dagen och ingen fart alls - i det närmaste stiltje - den andra.

Man ligger på soffan Ektorp eller sitter i loppisfåtöljen och njuter av en konsert på tv .., eller ser en film som man tycker är bland det bästa man har sett på länge .., tar sig en skinkmacka med urstark halmstadsenap och äppelmos ..., dricker julmust ..., tänder ljus .., löser lite korsord ..., tänker att affärerna nog är öppna på julaftonsförmiddag .., pratar med äldsta dottern som är på väg till sitt nattarbete ..,  tänker på moster Lisbet .., får en bild av min pappa och andra idrottsungdomar från Kalvträsk ..., och en annan bild från farbror Göstas 50-årsdag.

Pappa i mitten i främre raden i vitt linne.
Så här står det och jag läser och ler:
"Den här tidens ungdom var inte bortskämd med några fina idrottslänggningar. Stavhopparen fick finna sig i att dala ned i ett nyplöjt potatisland. Längdlöparna fick tävla på allmän grusväg. Spjut-, och diskuskastarna fick uppsöka någon väl avbetad betesvall, där även kulstötarna fick hålla till med sina tränings, - och tävlingsprogram. Byalagens fotbollsmatcher utkämpades även på sådana platser. På dessa enkla arenor kämpade de vidare med liv och lust."


Och annonsen då farbror Gösta fyllde 50.
Han flyttade ofta, men den längsta tiden bodde han i Alvesta, i Småland. 
En rolig prick .., med mängder av små rävar bakom öronen! 
Vi brukade spela kort när han kom på besök .., Bismarck .., världens roligaste kortspel och jag tyckte så oerhört mycket om honom!

Sånt kan man göra. 
I morgon börjar jag arbeta klockan tio-noll-noll-piiiip och slutar fyra timmar senare. 
Håll tummarna att det blir en olycksfri uppresa!
 

3 kommentarer:

Turtlan sa...

Samma här. En lugn dag efter full fart igår. Tänkt på dig idag och över när ni ska åka. Hoppas jultrafiken är lugn uppöver. Förhoppningsvis är den utspridd i år då många redan är jullediga. Ta det varligt!

Kram kram från Annica!

Kattis sa...

...och du kan också den sanna konsten att äta en skinkmacka, med äppelmos på toppen! :)

Ha er en finfin julhelg, och kör försiktigt i blåsten!

Gösta Pehrson sa...

Kl 20.02 Dan före dopparedan.Tänker på Er båda på väg E4.Förhoppningsvis är Ni framme om någontimme eller två.Julkramar Sonja o Gösta