tisdag 4 februari 2014


Och så börjar det om igen ...


Nu är det den här härliga veckan igen .., med tre lediga dagar på raken!
Onsdag, torsdag och fredag.

Har man tur kommer solen att visa sig lite .., annars får man väl försöka göra det bästa av alltsammans .., bara njuta av den där ledigheten.

Många trevliga kunder har passerat revy idag .., en kvinna född i Kalix bland annat .., och så alla dom andra, dom som ofta kommer in på eftermiddagarna eller kvällarna.

Och dom nya pizzeriaägarna (pizzerian ligger bara något hundratal meter från affären) kommer mellan varven in och frågar efter proppar eller pluggar .., igår lånade han stegen .., och han säger att nu kommer allt att bli så mycket bättre, nu, i och med ägarbytet.

När han pratar om två av oss anställda, kvinnor båda två, kallar han oss "dom här damerna".
Han är oerhört artig, har svart, lockigt hår och nästan en tjusarlock i pannan.

Och det är mycket nu i butiken.
En har gått i pension .., en ska genomgå en knäprotesoperation - riktigt när vet vi inte - och blir borta i månader .., en tredje är sjukskriven för sitt knä och kanske blir det operation för henne också .., och en fjärde har två månader kvar att arbeta, sedan väntar barnledighet.

Man kan förstå att Mattias som gör våra scheman, har det aningen svettigt.
Nu måste dom som ska ta över läras upp när det gäller beställningar av tobak och postartiklar, någon ska gå en ATG-utbildning .., och någon ska beställa apoteksvaror, kassar och allt annat.

Ungefär så är det.

Fast allt det ska jag inte tänka på dom här tre dagarna.

Nu ska jag bara leva, så där rakt av.







4 kommentarer:

mossfolk sa...

Ja, men det brukar kanske vara lite så vid ägarbyten. Godisaffären som låg alldeles bredvid vårt hus i stan hade sällan särskilt färskt godis. Men så blev det ägarbyte och den nya ägaren pratade vitt och brett med alla kunder om hur mycket bättre det skulle bli nu. Att han minsann alltid skulle ha färskt godis till skillnad från den förra ägaren.
Strax före jul besökte vi den där affären som nu haft sin "nya" ägare i säkert ett års tid. Om man säger som så, var det kanske inte så lätt att bedriva godisbutik som han hade tänkt sig...

Underbart med tre lediga dagar. Jag är riktigt riktigt avundsjuk på det där sportlovet, som om några veckor stundar för den här hemma som är lärare.

Kattis sa...

Njuuuut! 👍

Eva i Tyresö sa...

Bra njut!
Ja om pizzerian ska gå bra måste dom nog vara mera utåtriktade än den förra. Dessutom borde dom gärna ha mer än pizzor! och högsäsong är väl sommaren för de vinterboende är en hel del pensionärer som inte äter pizza.
De har ju en för stor tomt och stort hus. Det blir dyrt???

Elisabet. sa...

mossfolk: helt ärligt har jag aldrig besökt den förra pizzerian, trots att jag kör förbi den var gång jag arbetar eller handlar.
Huset och tomten ser anskrämlig ut .., mer som en verkstad och där är en mur som gör att man kan tro att det är ett fängelse,-)
Men dom gör så gott det går att fräscha upp det hela och Eva, menyn blir också annorlunda, mer som en restaurang eller en pizzeria, förklarade ägaren.
Men det måste vara svårt att inviga den nu i vintertider ..., jag tipsade många kunder om den .., vi har annonsblad liggande vid kassan osv.

Kattis: om jag gör! Eld i kaminen, kaffe i favoritkoppen!