fredag 25 april 2014

Det bästa för sportiga jenny ....


Veckans bästa är ju helt klart den där hemliga resan som syrran fixade förra veckan.
Syrran skriver på min vägg på FB där hon undrar när jag slutar som i lördags. Jag svarar att jag slutar 15.45 och är i Gränna 16.15. Jag tänkte att det handlade om att hon sambon var på mässa på Elmia i Jkpg och undrade när de skulle hämta upp mig. Men nej då. Då skriver hon att hon har nåt på gång...

Till slut får jag veta att hon planerar en hemlig resa. Jag behöver inget pass och jag behöver inte packa ner bikinin. Nej, det räcker att jag packar som att jag ska hem till Thn, vilket var planen... Min första tanke är att det blir en tur till Kalmar. För Blåvitt möter ju Kalmar FF på Guldfågeln Arena påskdagen. Syrran vägrar så klart att svara.

Så kommer då påskafton och jag har packat väskan, och när jag kliver i land i Gränna så väntar då syrran med sambo på mig och vi börjar åka. Men de svänger inte av mot RV 31 (tror jag det är) mot Nässjö. Nej, vi kör mot Helsingborg. De har även ställt in GPS:en så jag vet hur långt vi planerar att åka och när vi då ska vara framme... Min nya tanke är Ullared eller Helsingborg. Detta är nämligen två andra platser syrran jämt tjatar om att hon vill till... Men så i höjd med Ljungby ungefär så svänger vi av motorvägen, syrran plockar ner GPS:en och slår in något nytt. Då ser jag att det faktiskt står Kalmar på en vägskylt!! Vi är alltså på väg till Kalmar trots allt.

Det här var en underbar resa. Vi bodde granne med Kalmar Slott, jag hann med två fantastiska morgonpromenader, allsvensk fotbollsmatch, en sväng till Borgholms slottsruin och Borgholm och så även en sväng till Ottenby och Långe Jan!

Bilden visar Klapphuset i Kalmar. Ett av Sveriges få kvarvarande klapphus. Kanske till och med Sveriges enda. Här tvättas fortfarande mattor av Kalmarborna, och den nuvarande klappstugan är från början av 1900-talet. På platsen har det funnit ett klapphus sedan 1850-talet!

Må gott!

//sportigajenny

2 kommentarer:

Jenny sa...

Någon (sportigajenny) var visst trött igår när hon plitade ner raderna ovanför. Vad jag ville få sagt är att det förmodligen är Sveriges enda bevarade, ja kanske även det enda i Skandinavien
Det är ju svårt att vara ett av få i Sverige, och kanske rent ut sagt det enda! 😜 //sportigajenny

Jenny sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.