måndag 1 september 2014

Som vanligt igen ...


Igårkväll blev det jobb - det var inventeringsdags - och det här är den enda affären där personalen inte behöver komma klockan sju på morgonen för att börja räkna varor, här är det en idrottsförening som sponsras av butiken och vi andra följer bara vårt ordinarie schema.
U n d e r b a r t!

Jag känner en enda människa som älskar att inventera och det är min före detta arbetskamrat Karina i Ystad .. ja, aldrig att jag begriper detta!

Men allt var inte klart när det var dags att skrida till verket (dvs börja arbeta), frimärken och postens artiklar föll på min lott och ni kan aldrig i er vildaste fantasi tänka er vilka summor frimärken genererar!!

Under tiden på Ica i Malå, minns jag hur chockade vi alla blev när vi såg slutsumman av en gavel med rakblad .., men se frimärken slår detta med hästlängder!
Tänk, alla rullar med valören 50 kronor och neråt ..., det är 100 märken i varje rulle .., det drar iväg!



Överallt i affären syntes spåren efter inventerarna!
Det låg gula eller rosa eller vita lappar lite här och där .., upptejpade på hyllorna hängde andra lappar på vilket det stod "Klart" och så blir det som vanligt att man frågar ..."är det här taget ...?"

Stackars Louise hamnade bland rat-hyllorna bakom kassan .., där det står godisförpackningar och annat som inte gått in på den vanliga hyllplatsen.
Såna hyllor finns i alla affärer - rathyllor - och det är ett elände att inventera dem .., för ofta finns där sånt som inte har något pris och det tar mycket tid alltsammans.


Molly och Emerson i soffan i Malmö ..

Och lilla Molly återvände till Malmö.
När husse och matte kom gående på gräsmattan möttes dom av en skällande Molly som inte riktigt kände igen familjen .. men sen, när det var dags att åka igen, då lullade hon efter så glatt utan att ens vända sig om.
Härligt!

Nu råder lugnet i det gula huset.
Harry såg lite förvånad ut när jag för en stund sedan bara öppnade ytterdörren, slog mig ned på trappan och spanade ut över världen.
Ingen lekkamrat?
Ingen Molly att busa runt med i minst en timmes tid?
Ja, ja .., då gick han en sväng uppe i backen .., lyfte lite oengagerat på benet och nu ligger han ensam på soffan Ektorp och tycks ha det gott.
Men liiiiiite tomt blir det allt.

Och idag fyller pv år.
Och min rödvitrandiga syster.
Grattis till er båda!

5 kommentarer:

Anonym sa...



GRATTIS PV

Från Friherrinnan

Eva i Tyresö sa...

Grattis PV för att du är den du är och att vi fått lära känna dig.
Kramar Eva o Ulf

Steel City Anna sa...

Sånna där gavlar där det hänger saker som inte riktigt ser ut att passa in, ofta rakblad, batterier och typ udda grejer som termometrar, klädrullar, små syetuier och sånt, det lär vara ett trick. Jag skulle köpa en termometer en gång till jobbet och frågade varför de inte fanns bland köksgrejerna, då sa de att de har ingen egen avdelning utan hänger lite varstans för då nappar folk åt sej en. Jag tycker sånt där är ganska intressant.

Jenny sa...

Inventerat har jag gjort både en och två gånger. Men det var ett sätt få pengar till lagkassan. Minns speciellt en gång då jag kom mer eller mindre direkt från krogen till ICA Maxi för inventering. Hamnade i tandborsthyllan. Det var ingen höjdare... Räknade fel, jag vet inte hur många gånger, och när jag väl fick pejl på läget så upptäckte jag att jag räknat för långt. Det var visst olika priser på de där tandborstarna och tandkrämerna! =)

Grattis till PV på födelsedagen!

Anonym sa...

Stort tack för gratulationerna.
PV