onsdag 8 april 2015

I morgon ....

... är det förmiddagspass igen, precis som idag.
Alltså borde man göra natt snart .., men jag har däckat på soffan - ungefär som sportigajenny brukar göra - och visserligen hållit mig vaken, men inte mer än så heller.


Två nya hjälpredor har tillkommit; en sextonårig tös och en förmodligen lika ung kille och tösen fick i uppgift att hjälpa mig med mejerileveransen från Dagab, allt medan pojken fyllde in kolonialvaror.
Det finns inte ord nog för hur imponerad jag är av dom ungdomar som vi får till affären!
Skärpta, på hugget .., i stort sett självgående!

"Hur känns det ...? Lite pirrigt ...?" frågade jag henne, när vi stod tillsammans inne i mejerikylen.
Jo, just så var det.
Sexton år och första riktiga sommarjobbet som väntar .., men först lite träning.
Nog måste det kännas aningen nervöst ..., och jag berättade om min första dag i affären .., känslan när jag stod där ute på lastbryggan och knappade in lösenordet ..., dörren som öppnades .., och oron att inte göra ett bra jobb .., att inte få vänner bland arbetskamraterna .., att inte känna sig som en del i ett lag.

Jag kom hem vid halv ett ..,. då blev det ett besök hos Folktandvården där den nya bettskenan hämtades ut .., den ligger nu i ett tjusigt rosafärgat etui, men fy farao, så hemskt det är att ha denna pryl i munnen! Det säger väl nånting om hur ett förhållande är, när man av sin sambo får en bettskena i present ,-) Tack pv!

Därefter stundade ett besök på Bilprovningen .., jag satt ute i solen och väntade i nån halvtimme .., det var ofattbart varmt, nästan som högsommarvärme .., sms:ade sonen och påminde om gula-febern-vaccinationen ..., tittade på Instagrambilder ..., kände glädje över just detta med Instagram - det är som att ta ett skutt ut i världen -, så många som delar med sig av sina bilder och några rader med funderingar.
Människor i New York såväl som i Älvsbyn.


Imorgon är det återigen ett förmiddagspass, nu mitt eget och då ska jag ta hand om min egen Arlabeställning .., ja, man får hoppas att den blir någorlunda.

På eftermiddagen middag hos vännerna från Tyresö och idag är det förresten födelsedag för lilla Nelly .., hon ska få en bit Gottfrids leverkorv .., det är mumma det!

Idag såg jag förresten vårens första citronfjäril ..., och herr stares käresta tycks ha kommit .., idag satt dom tillsammans uppe på taknocken, just ovanför den tegelpanna där dom varje sommar hyr en liten 1:a. Förhoppningsvis blir det på samma sätt även i år. Och småttingar, förstås.

(Och här är en som också skulle behöva en bettskena ,-)

3 kommentarer:

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
mossfolk sa...

Åh, jag kan som just tänka mig att det är toppen att ha dig som lite... handledare! Men får man ha fullt ansvar när man bara är sexton?

Elisabet. sa...

mossfolk: fullt ansvar? Nej, oh nej, men att fylla in varor är ju inget man behöver doktorsexamen för ,-) Men du må tro att det är skillnad på dom som har känslan och andra, som saknar den. Så är det ju med allt här i världen, förstås.
I kassan får man inte stå heller .., inte helt själv i alla fall,
då man som sextonåring inte får sälja tobak, t.ex.