söndag 5 april 2015

Påskafton ...

Det har varit full fart i butiken mest hela dagen .., alla kassorna har varit igång och chefen har fått ringa den som är bakjour för att hjälpa till i mejerikylen. Och den som får avlösning i kassan är trött och säger att åååå Bettan, det har varit såååå mycket, men hjälp, så skönt att nu få komma hem!

Vi är två som arbetar eftermiddag och jag - som varit så orolig för att vi skulle vara för -, har inte alls samma stress, ty dom flesta kunderna kanske äter middag med sina släktingar eller promenerar på stranden eller deltar i påskdoppet (tre unga töser kommer senare in och handlar och är våta i håret .., jodå, det har varit dopp i havet, precis som på julaftonens morgon) och jag står i kassan och Joakim är på golvet och det är på det hela taget ganska trivsamt.

Kunder kommer och går.

Där är cyklisterna - män i tajta trikåer - som har cyklat tio mil och nu bara måste få i sig en chokladkaka och kanske några bananer .., nu är energin oåterkalleligen slut .., där är stamkunderna och där är min namne, en kvinna i åttioårsåldern och det blir lite småprat och en varm påskkram och där är också en soligt leende Eva från Tyresö!



Den allra sista kunden för dagen är en man i femtioårsåldern kanske .., han är fyrkantig hela han och har de absolut största händer jag någonsin i hela mitt liv har sett!

"Men det var det värsta ....., oj, så stora händer du har!" säger jag och mannen ler lite och vänder och vrider på händerna och säger att joo, hans pappa hade likadana. Lika stora.

Och jag frågar om jag möjligen får ta en bild och jodå, det går bra det, så jag skyndar mig att hämta kameran och min arbetskamrat Joakim - som inte känner till denna min vurm för händer -, han tror väl knappt sina öron eller ögon!

Det visar sig att mannen med de stora händerna - dom är som björnlabbar -, kommer från Kemijärvi i finska Lappland .., han har tre systrar, arbetar som bilmekaniker och är Skorpion.

När jag - efter att bilden tagits -, tar i hand och tackar för vänligheten  (han har lika varma händer som min pappa hade ...), försvinner min hand i den där stoooora och Joakim står intill och ler och skakar på huvudet och sen är det kväller och vi låser butiksdörrarna och åker hemåt.

Jo, men det kändes bra.

// Även i Varberg, lite längre norrut, var det ett påskdopp.


3 kommentarer:

Andra året i Hjo sa...

Är det så här i landet också nu förtiden - cyklande män, och även kvinnor för den delen, i hel tävlingsdress. Så är det i Frankrike. Tror det börjar bli så här också. Apropå tajta trikåer.
Glad påsk - fortsättningen!

Anonym sa...

Du skulle haft din egen hand eller annat som "tändsticksask"
att jämföra med! ellem

Elisabet. sa...

Anda året i Hjo: jo, alla som kommer in och behöver energiförstärknning ser ut som proffscyklister hela bunten! Utom pv :) Glad Påsk själv!

ellem: det kommer ...