fredag 14 augusti 2015

Fest en vanlig torsdagkväll!

Underbara Josefin som har ett leende som smälter isar!

Igårkväll var det dags för den årliga sommarträffen hos Magnus och Bodil.
För första gången hade jag oturen att arbeta just den kvällen, men det gick bra ändå .., jag cyklade iväg vid kvart över nio och eftersom jag är utrustad med världens sämsta lokalsinne, kom jag alldeles fel och fick fråga en bekant kund som var ute och kvällscyklade, ja, om vägen?

"Men Bettan, hur kan du virrat dig hit? Kör nu rakt fram, där du ser STOPP-skylten tar du vänster och sen håller du bara längs havet!" sa han och log.

Väl framme kunde jag konstatera att dom yngre spelade kubb och dom något äldre (femtio och sexioårsvarianterna) satt på altanen och småpratade. Ett jättelikt buffébord var uppdukat och ännu inte uppätet (vilken tur!), så där satt jag och kalasade och surrade med de övriga.

Till vår stora glädje anslöt även arbetskamraten, hon som är svårt drabbad av sjukdom.
Hon heter Gunilla och är så härlig så det är inte sant!
Där satt hon, liiiite tunnhårig efter cellgiftsbehandlingen, men precis sig lik; lika go och glad och fin!

"Vi försöker hålla ställningarna i charken Gunilla!", skrev Marie t.h.

Innan vi åkte till Bornholm bad jag kunder som jag vet handlar av henne i charken, att skriva en liten hälsning på ett A4 (som blev två) så där som till ..., ja, uppmuntring. Gunilla, som är öppen med vad som har hänt, skrev i sin tur ett tackkort där hon tackade för hälsningarna som gjorde henne så glad  - det var väl det där stödet, om än bara med bokstäver -,  och det tackkortet står på charkdisken och när hon en dag helt apropå tittade in, var det som en ocean av kramar som mötte henne!
Hon är liksom en klippa i charken.

Ja, det blev en härlig stund tillsammans med de övriga där ute på altanen!
Nu skingras snart halva gänget!
Josefin fortsätter dom industriella studierna i Linköping, L - som tävlar i dressyr med sin häst -, börjar studera till läkare, F har inte riktigt bestämt sig ännu .., My läser i Lund .., och alla unga pojkar som är på golvet och fyller in varor tre dagar per vecka, ska väl kämpa med gymnasiestudierna.

Och vi sjöng och hurrade för kolonialansvarige Jocke som just igår fyllde 29 och efter dryga timmen eller lite mera, kom pv och hämtade och fick smaka på glass och jordgubbar som väl är det bästa han vet .., och när vi, en stund senare, åkte hemåt, sa jag att åååå, så jag älskar den här arbetsplatsen och alla arbetskamraterna där man känner sig helt trygg.
Där man - med alla brister och tokigheter -, får vara sig själv och det är okej.

Vad jag hade på mig?
Ja, men den vita fina klänningen förstås.
Den gröna fick vila.

Inga kommentarer: