onsdag 15 november 2017

Ledig dag ...


Igår grått och eländigt. Värk i alla leder.
Idag ljust blå himmel och ett annat liv.
Öppnar fönstret i sängkammaren .., slänger ut vissna cyklamenblommor och andra små blad .., och ser hur fåglarna flyger av och an kring fröautomaten - dom tycker väl att frukosten är försenad -.

Drar ett varv med dammsugaren .., irriterar mig på att pv slänger kläderna på golvet, nedanför sängen. Den mannen har tusen goda sidor, men det mesta som han håller i händerna, ja, det hamnar på golvet. Hundkoppel, morgontidningen, kläder och verktyg. Mina grejor blir till högar lite varstans, ja, det är väl knappast bättre.

Kommer ner till en brasa i kaminen som ännu brinner lite fint.
Går ut i nattlinnet och fyller på med solrosfrön.
Grannarna sover ännu. 

Och så in igen.
Tittar på Morgonstudion medan jag dricker nybryggt kaffe.
Just idag är Pelle Nilssons arbetskamrat Caroline Neurath ledig och i hennes ställe finns nu André Pops. Om man umgås mycket med djur, då blir man kanske extra observant på det här med rangordning och kanske är det så att gammal är äldst, för det blir så tydligt att Pops känns så trygg och säker och det är väl i sig inte underligt, van som han är vid flera års Vinterstudiosändningar.
Intressant är det hur som helst.

(Läste en irriterad kommentar på nätet över att dom kvinnliga programledarna är så fint klädda; det är väl inte nån modevisning heller ...? Men tänk, att jag som är den mest enjängda och minst modemetvetna kvinna som går i ett par sandaler, ja, jag tycker att det är hur trevligt som helst när dom är fint klädda!)

Just som vi får veta att det kanske blivit militärkupp i Zimbabwe kommer Sigge in och jamar och vill ha frukost. Inte det minsta bryr den katten sig om världsläget.
.



5 kommentarer:

bettankax sa...

Undrar om katter kan drabbas av Utmattningssyndrom? Dom verkar så lugna och tar dagen som den kommer. Får de syn på en mus kan man jaga den, eller låta bli. Mycket stretching och vila. Mat ibland. Glo ut genom ett fönster. Jag tror det är mycket behagligt att vara katt om man bor hos snälla människor.

Elisabet. sa...

bettankax: jag håller med, helt och fullt! Katter verkar ha en säregen förmåga att njuta av att göra just ingenting.

Eva i Tyresö sa...

Ja vore jag hund eller katt skulle jag bo hos er i gula huset!!

Ruta Ett sa...

Det där med att vara fint klädd tycker jag också är viktigt och en artighet mot omgivningen!

Elisabet. sa...

Eva i Tyresö: man får hoppas att dom flesta är snälla mot sina husdjur; det tror jag att dom är ,-)

Ruta Ett: precis! Färgglatt och så fint, jag sitter ofta och beundrar och tänker .., men ååå, så fint!