lördag 4 november 2017

Mitt eget bästa ...


Den här veckans bästa - hittills - det är nog den här tredagarsledigheten.
Och så en känsla av alldeles otrolig .... harmoni.
Att veta att nu återstår bara trettiofem veckor att arbeta och det kan ju synas som en evighet, men det känns inte särskilt länge och om det nu  ä r   långt dit, så gör det inget .., jag har gott om tid att drömma och längta. Jul och nyår, januari och Sälen och nattvasan och påsk och vår och maj och påskliljor och tulpaner. Det är som om jag har en enda långsam längtansväg framför mig och det är helt okej.

På dagarna sitter jag och skrollar på olika resmål.
Portugal, tågresor, småstäder, billiga hotell, Grekland (har fått mejl från herr Lefteris på Samos som har bytt mejladress, det var på hans lilla hotell på stranden som jag bodde tillsammans med Emil och några år senare med pv) .., ja, sånt.

Det är som om ett stort lugn har lagt sig inombords.


Imorgon söndag är jag ledig och det hade jag alldeles glömt; ja, att jag ju gick ut extra för arbetskamraten förra söndagen och nu tar hon min. Så härligt! Och bäst av allt var att jag hade glömt bort det, ty då blev det som en extra fridag!

Pv däremot ska ta bilen och köra till Skåne och hjälpa sina bröder med att lägga tak på den nyblivne 60-åringens bygge. Jag blir hemmavid och tar det piano.

3 kommentarer:

annannan sa...

Elisabeth, jag kommenterade inte på din första post om att åka till Porto, för jag var på resande fot när du postade och sedan drunknade jag i jobb och återhämtning efter en lång resa och nio timmars tidsomställning.

Ni är jättevälkomna! Klart vi ska träffas om ni kommer hit. Jag hjälper gärna till med tips om övernattning och utflykter härifrån.

Elisabet. sa...

annannan: inget är bestämt ännu, men vi (läs: jag) skulle gärna vilja besöka Portugal och köra bil eller åka tåg och gärna ta en fika med dig! Till min förvåning var hotellen billigare än under vår förra semester i Holland och Tyskland, på vissa ställe verkligt billiga! Vi får se ,-)

Anonym sa...

Åh, så ljuvligt det låter! Att gå i pension. Hade en dröm om att kunna göra likadant men livet ville annorlunda och nu får jag jobba på några år för att klara pension som ensamstående. Får börja köpa trisslotter? 😉😉