onsdag 13 december 2017

Idag två till .....


Tack gode Gud att jag arbetade förmiddag!
Det var fullt upp ändå; veckotidningarna skulle upp i hyllan och returerna tas om hand .., sen kom förmiddagsposten med rekommenderade brev och små kinapaket (inte många), det var tobak och snus som skulle plockas upp och så var det ju kassan hela tiden och kvällstidningar och morgontidningar och rengöring av  pantmaskinen, för det hann jag inte med igårkväll.

Klockan 13.00 kom småttingar från Haverdals byskola och lussade för kunder och personal.
Såååå fint!


Åkte hem vid kvart över ett och strax efteråt kom posten och Brooks skickade dom här bilderna till mig. S t a c k a r s  Cornelia och Johanna! Det var fullt i hyllorna och på golvet när jag tackade för mig .., nu skulle alltså dom här två lådorna in och dom det är ännu mera paket i dom än i burarna!

En sak är säker: nästa december .. ALDRIG någonsin att jag kommer att arbeta extra på eftermiddagarna när posten kommer, det garanterar jag.

Nu blir det kanske ett extrapass på fredag också, men även då förmiddag.
Sen återstår nästkommande vecka .., mån, tisdag, fredag ..., undrar just hur det blir då?

Ikväll julbord på Skepparstugan i Steninge, tillsammans med Sonja, friherrinnan, pv och så jag själv då. Jag är så ledbruten, så jag vet knappt hur jag ska orka, men det går väl. Allt går i Västerbotten, sa mamma. Säkert i Halland också. Och hällregn ute.

(Och Bert; dom allra flesta paketen kommer från Sverige; det är ytterst få från utlandet).

6 kommentarer:

Babsan sa...

Låter tufft 😉men du går på norrländska viljan 👍

Ulrika sa...


Fyyy, de har de inte lättare på färgaffären (som har posten här i Fjugesta). Bur efter bur...paket ööööverallt. Stressad och trött (men glada och rara ändå, att dom/ni orkar!!) personal. Och kunder som, precis som du berättat om, vill att de ska leta fram just deras paket utan nr eller nåt. Man undrar hur en del (ganska, nej väldigt, många) är funtade.

Och jag begriper inte varför det tvunget måste köpas så mycket, ingen kan behöva så många prylar/julklappar, det är ju galenskap!!
Jag blir alldeles matt bara jag tänker på det.

Hoppas ni får en riktigt fin kväll med god mat nu. Pv kan väl servera dig. :)

Kram!

cruella sa...

Huvva, även om det har sin tjusning att jobba hårt och under viss press också. Det blir skönt för dig att sluta, Elisabet!

Elisabet. sa...

Babsan: nja, om det är på den norrländska viljan, det vet jag inte. Det är nog mest så att jag är schemalagd och inte har nåt val ,-)

Ulrika: jag köper en del på nätet, men mest kläder eller ja, sånt. Det som kommer nu är troligen julklappar ., det är mycket leksaker och sånt. Nu har jag aldrig varit särskilt shopping-galen, eller tyckt att det har varit roligt, men för dom som nu tycker om sånt, så är det ju praktiskt att handla via nätet, även om det blir nackdelar på vissa sätt.

cruella: jag tycker om att jobba hårt; verkligen jobba hårt, men det här, det är så frustrerande, det är det som är det tyngsta, att det inte finns plats! Om det hade varit så, hade det ju varit en enkel match (ja, tung, men ändå enkel), nu blir det hela så oerhört frustrerande .., men VAR ska vi placera paketen och säkert ska det vara också!? Lyckliga dom som har förmiddagspass .., det säger jag ,-)

Cecilia N sa...

Nästa december ska du väl inte jobba alls?
Post eller inte.

Elisabet. sa...

Cecilia N: nej, men jag har ju erbjudit mig att hoppa in om det behövs, rent allmänt, men absolut inte dom här veckorna i december.
"Det kommer du garanterat att göra!" sa friherrinnan igår ,-)