torsdag 21 december 2017

Nej, jag ska inte ...!


... för hundratrettioelfte gången berätta om hur underbart det har varit att arbeta förmiddagspass tillsammans med ystra och energiska ungdomar och att jag tänkte - när jag åkte hemåt - att jag nästan skulle kunna spricka av den där arbetsglädjen!
Nej. Inget mer om det.


Det kan väl knappast ha undgått särskilt många människor att det från och med idag bara blir ljusare och ljusare ute! För ett par år sedan gick vi ner till stranden i Steninge - friherrinnan och jag själv - och firade med ett iskallt dopp och därefter glögg och pepparkakor!
Där satt vi och även om det  s e r  ut att vara aningen kylslaget, så var det inte så farligt.


Ja, så är det .., nu blir det inte mörkare.
Tänk!
I affären berättade en kund att nu skulle hon snart börja så frön ....., åå, det kändes så hoppfullt!


På julaftonens morgon är det Brooks och jag som arbetar och jag har nyss pratat med chefen och fått ok med att låna hem kaffetermosarna och fylla dem med varm glögg redan innan jag åker till jobbet och så ska jag duka upp med pepparkakor och lussekatter och jo, jag ska göra riktigt fin .., lite enris också i glögghörnan.


Pv - som ju heter Thomas och har namnsdag idag - har nu jullov fram till och med den sjunde januari.Innan han börjar cykla till skolan igen, kommer uterummet att vara klart, det är jag helt övertygad om! Nu återstår att lista runt skjutdörrsektionen och i hörnorna och vid taket och så ska fönsterfoder och fönsterbrädor målas.
Men tänk .., att vi kanske kan bjuda in lillejulaftonfrämmandet (som inte är nåt främmande, utan mina barns pappa, hans fru, Anders, Mymmel, Hilda och Patrik) på glögg och tilltugg inne i uterummet! Vilken glädje.


Vad vi ska göra med det gamla uterummet .., där jag för första gången träffade Sonja och Gösta ..., det vet vi inte riktigt. Jag föreslog att det helt enkelt skulle rivas, men det vägrar pv .., det får bli ett stort vardagsrum vad det lider. Och nej, bilden är inte från idag.



Hittar en bild av moster Gunvor. Fina moster Gunvor som tyckte så mycket om blommor och var en sån djurvän! Gunvor var alltså mamma till mellansystern och hennes - mellansysterns - inlägg från idag kom jag att älska! Det var så mänskligt ..., och jag greps av sån ömhet för henne!


Så här såg det ut för ett par år sedan .., där uppe till höger skymtar det som jag kallar för "Rexxies hus", han tyckte ju att det var så fint. Snart dråsar det nog i backen.

Ja, nu har jag skrivit av mig lite, men jag har inte berättat att idag efter jobbet gjorde jag den tredje sillvarianten inför lillejulafton. Nu finns här vanlig inlagd sill (glasmästarmodellen), citronsill och skärgårdssill. Så roligt!

Ajöken, sa fröken.


4 kommentarer:

Turtlan sa...

Här får du ett filmtips av mig. Gjorde den förra året och den blev en favorit här.

http://www.tasteline.com/recept/vasterbottensill/

Anonym sa...

Idag var jag sugen på ett dopp. Men hör är is på sjöarna just nu minus 11grader. Har gravat lax och stekt köttbullar .

Hälsar Friherrinnan .

Anonym sa...

Gör också tre sillsorter; portvinssill, senapssill och lingonsill. Började äta sill för endast tre år sedan.Önskar dig en riktigt god jul och ett gott nytt bloggår, med dina varma och mänskliga inlägg.

Elisabet. sa...

Turtlan: tack! Den får jag testa nästa jul! Här blev citronsillen den som gick hem ,-)

friherrinnan: är sååå sugen på ett dopp nu!

norbergianblue: tack snälla för så vänliga ord! Lingonsill ...? Det har jag aldrig smakat!