fredag 11 november 2022

Spridda skurar och dagens quiz ...

Kanske är det för att pv är fri idag, ja, som om det nästan känns som lördag i stället för fredag. 

Och ute är det grått, grått och ännu mera grått, så långt från gårdagen som det är möjligt. 

Tittar lite förstrött på morgon-tv och vi får veta att Göteborg, Halmstad och Helsingborg fortfarande har metorologisk sommar. 

I november! 

Ja, saliga äro de klentrogna, alla de som absolut inte tror på klimatförändringar. Hur mycket bättre nattsömn ska dessa människor inte h a? Åkesson och Widding, till exempel. 

Men i norr har vintern kommit, även om snön kanske försvinner lika snabbt. 

Slalombacken hemma i Malå är - förvisso med hjälp av konstsnö - nu redo för slalomfantaster och är tydligen först ut av alla skidanläggningar i Västerbotten!  

Annat som hänt? 

Jo, i Ystad har den legendariske Ingvar Persson - som i fyrtiosex år och tillsammans med hustrun Carrie drev Fritidsbaren - gått bort.

 Denne Ingvar som blev känd för sitt "hallå-hallå!" och som när ens beställda maträtt (ofta köttbullar med mos och lingonsylt) var redo att serveras, ropade ut ens namn, ja, med den där "megafonen". 

"Hallå, hallå ., köttbullar till Anderssons!" Alltid glad, tycktes han. Och ingenstans i världen har man väl kalasat på godare wienerbröd, än deras variant. Tunga, frasiga och bakade enligt ett väldigt hemligt recept. 

Jag undrar hur många gånger under mina år i Ystad (och även efteråt) som jag har suttit där ute med fötterna i sanden och druckit kaffe och kalasat på det där wienerbrödet eller ätit lunch. Alltid när bekanta dök upp, ja, så blev det en sväng till havet och Fritidsbaren. Ingvar blev åttioåtta år.

Bilderna har jag lånat från Ystads Allehanda och fotografen heter Mark Hanlon. 

Kanske är det tjugo meter till havet.

Ännu mera annat ..?

Ja, veckans nutidsquiz i DN blev en sorglig historia. Sex rätt av tio. Pv ståtade med sju rätt.  Jag hade fel på politikfrågan (regeringens budget) .,. mellanårsvalet i USA .., klimatfrågan, samt årtalet (fråga nr 10). Att jag missade just den .., upprörde pv. Va? Hade jag ingen koll på detta? Nej, men det hade han.

Bättre lycka önskar jag er andra!

11 kommentarer:

Anonym sa...

På den baren åt vi när vi besökte dig, jättegod mat men jag har aldrig varit med om så mycket getingar, de var i maten och vinglaset. Jonny och Emelie flyttade in i restaurangen men sa att det var mycket getingar där med. Du och jag härdade ut på uteserveringen i alla fall.😀 /Agnetha

bettan sa...

Kommer du ihåg sommaren 2008, måste det väl varit? Vi var där och åt och sen gick vi hem till huset i Sandskogen och fortsatte prata till sena natten😊

Gunnel sa...

7 rätt. Gel på miljöfrågan, sociala medier och en till som jag glömt.

Elisabet. sa...

Agnetha: nej, det kommer jag inte alls ihåg ..., men trevligt att vi var där i alla fall!

Elisabet. sa...

bettan: var det inte något hus som någon väninna till dig hade? Eller ..? Man lär ju ska få bättre minne när det gäller långt tillbaka .., men femton år kanske inte är tillräckligt långt borta, för mig alltså ,-)

Elisabet. sa...

Gunnel: ja, du och pv på samma poäng. Dessutom tyckte jag att det kändes enkelt när jag var klar ,-) Så fel jag hade.

Bert Bodin sa...

Säger bara; 9 av 10.
😜😇🕺

Anonym sa...

Minns du att vi var till Ystad då?😀

bettan sa...

Jo precis så var/är det. Jag bodde i mina vänners hus, Lotta o Per. Hon minns dig från Supermarket i Ystad. Jag hade ont i min fot och satt med benet/ foten uppe på en stol när vi besökte Fritidsbaren.

Elisabet. sa...

Agnetha: ja, det minns jag! Men var bodde ni? På hotell? Campingstuga? Eller hade ni husvagn?

Elisabet. sa...

Bettan: ååå, så skönt, då var jag inte helt borta i minnet! Det där med foten minns jag däremot inte :)