fredag 16 juni 2023

Dagens fönster, DN:s quiz (båda två) och lite till ...

Fönstren fångades under ett besök i huvudstaden; det var när jag bodde på båten Gustaf af Klint, där det brann för något eller några år sedan. 

Tar quizet på en gång: Nutid: 8/10, fel på sportfrågan, samt ekonomifrågan. Orddelen: 10/12, fel på frågorna 9 och 12.  Pv hade 9/10 på nutid och 11/12 på orden. 

 

Så här såg det ut igår, när pv tog sig an arbetsbänken i köket. Det var länge sedan den slipades och oljades in, men nu blev det av. Sååå skönt!

Och så blev det massor av cyklande för hans del, totalt sju mil, dock inte i ett svep.  

Lägg därtill lite biståndsarbete hos grannarna (han är som en gårdskarl) och någon sväng till båten. 

Själv pratade länge med vännen Ingrid i Falun. Hon är nittiofyra år och tror sig ofta vara på gränsen till dement, men det kan jag säga, att det är hon inte. 

Nu berättade hon om en föreläsning hon varit på; det var tv-journalisten Lars Moberg som berättade om sin farfar och om sitt yrkesliv. 

"Det här var nästan det bästa jag lyssnat till på många, många år och han var så vältalig, ja, jag som gammal svensklärare, jag njöt av hur fint behandlade språket!" sa Ingrid och jag hörde leendet ända från Dalarna till hit på kullen.

Allt var gratis och så kunde den som så önskade, köpa herr Mobergs nyutgivna bok "Kungen &"Korren", men det kunde Ingrid inte göra, då hon ser så förfärligt dåligt. Tänk, om man hade bott närmare, då hade man kunnat sitta ute i hennes fina trädgård och högläsa den för henne!

Betydligt svalare ute i dag, endast 15 grader och så  ljuvligt!

9 kommentarer:

Babsan sa...

9 rätt ekonomifrågan gick jag bet på

Gunnel sa...

8 rätt på nutid. Fel på kommun och rubin. 10 av 12 på orden.

Rexxie sa...

Ord 11/12. Tänkte precis "vad lätt det här är idag" och så kom jag till sista ordet... :-)

Elisabet. sa...

Babsan: ja, du ligger alltid bra till! Den frågan åkte jag också.

Elisabet. sa...

Gunnel: som jag då, det känns skönt att inte vara ensam om åttan ,-).

Elisabet. sa...

Rexxie: Ja, det sista kände jag inte alls till och pv sa precis det du tänkte och fick även fel på det. Men nutid, då ...?

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: Ja, just så.

Bert Bodin sa...

9 av 10.
11 av 12. 'Donlägig' har jag aldrig hört. Men ordet finns i SAOL.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Nej, det ordet var helt obekant även för mig, men jag alltid sämre på orddelen än många av er andra, så det är inte konstigt.