söndag 18 juni 2023

Söndag och tyst och tomt ...


Ja, som det alltid blir när huset fyllts av småttingar med föräldrar. Igår kom även Hilda och Edvin och hade med sig tält (där pojkarna skulle sova med pv, men det blev endast han som är morfar och "Tooomas!"  som låg där över natten. 

Elliot kom in till mig i gästrummet och nu på morgonen fick jag ideliga önskemål om att "berätta mera farmor!"

Och jag berättade och berättade .., om min mormor som hade kossor och om min pappa som tyckte om att skrämmas med små knäppskorvar eller ville att vi skulle kappspringa runt huset eller om när jag trillade från köksstolen och bröt min högra arm och fick den gipsad. Och hur kan man ha ett ben inuti en arm, förklara det för en 4-åring den som kan. 

Jag berättade också om resan till södra Spanien när hans pappa var kanske fyra, fem år och hur faster Anna fick öroninflammation och tvingades uppsöka läkarvård och jag berättade om alla hundar som jag vuxit upp med och katten som hette Trisse och tro inte att jag glömde berätta om mina storasystrar, Rigmor och Birgitta. Han blev liksom aldrig nöjd.

Igår på förmiddagen krabbfiske i Skallkroken. Jag kan säga att fascinationen för detta tycks lika stor hos vuxna som hos en 4-åring. Hos alla, tror jag. Allt eftersom fylldes hinken med krabbor av olika storlek och sist av allt krabbrace - ovisst vilken krabba som vann -. 

Fika i båten. Vattenmelon i skivor ., några kanelbullar och Festis. Det kändes som sommar. 

Senare på dagen kom  regnet. (Ecke rapporterade: 15 mm).

Då hade vi PRECIS hunnit äta middag utomhus (mitt förslag) och hann lika PRECIS ta in allt, innan det såååå efterlängtade regnet uppenbarade sig! 

Åskade och small gjorde det också och pv sa "högst 2 km bort!" 

Och nu?

Får en skärmdump på familjechatten och rubriken lyder: "Man gripen för försök till mord".  

I Stockholm? Nej, nej. I Malå!!

Det är uppenbarligen nya tider även där. Kan någon säga var man är säker?

Såg igår ett inslag i något morgonprogram där Sveriges kommande astronaut - Marcus Wandt - presenterades. Oj, så trygg han såg ut! (Och stilig!)

Följer med intresse Gunnar i Vaplans tågluffande i Europa. En bild var från Rom. Ja, inte är det underligt att italienare och spanjorer (och säkerligen många andra ..,) blir uppgivna över dessa horder av turister som tar över deras städer i allmänhet och sevärdheter i synnerhet. 
Minns själv hur det var i Amsterdam och även i London. 

För övrigt har regnet upphört. Harry vilar ut på soffan (det kan jag säga att han som är knubbig och go som gull, är nu helt orädd för den svarta krabaten utan svans!), jag ska fixa lunch och därefter köra till Hemköp för att om möjligt - ute på lagret - få fatt i en bytta solrosfrön vilka nog fått ge plats åt brasse-stolar i stället.

11 kommentarer:

Rexxie sa...

Svartsjukedrama enligt flashback, och det har väl förekommit i alla tider...

Elisabet. sa...

Rexxie: jaha, du menar det i Malå! Ja, men ett mord och nu mordförsök inom något år, det är iaf mer än jag varit med om hemmvid. Kanske har jag missat ytterligare nåt?

Elisabet. sa...

Rexxie igen: gick in och läste .., fy, vilka kommentarer där är!

bettan sa...

Astronauten Marcus Wandt var en trevlig bekantskap. Så mogen och sympatisk. Intelligens är attraktivt. Och stilig, jomenvisst!

en vanlig man sa...

Trevligt inlägg!

Elisabet. sa...

bettan: du fångade EXAKT det jag kände!

Elisabet. sa...

en inte alls så vanlig man: tack!

WalkaboutSweden sa...

Underbar igenkänning. <3
Lille M fyller tre år om ett par månader.

"Ett ben i en arm" - nu snackar vi svårförklarade saker.

Det här har jag tänkt på många gånger:
"Ja, inte är det underligt att italienare och spanjorer (och säkerligen många andra ..,) blir uppgivna över dessa horder av turister som tar över deras städer i allmänhet och sevärdheter i synnerhet.
Minns själv hur det var i Amsterdam och även i London."

Tror inte att jag skulle klara av att bo permanent på sådana platser.

Kram från lite lagom stora Tranemo - har inte sett några horder av turister här . . . ÄN. ;)

Elisabet. sa...

Walkaboutsweden: men du förstår så förfärligt! Nej, jag förstår invånarna som till slut får nog. (Men det är väl också så att turisterna bidrar till inkomsterna. Svårt att bita den hand som föder en). Elisabet

Rexxie sa...

Ja, flashback ska man undvika om man vill behålla lite tro på mänskligheten...

Elisabet. sa...

Rexxie: ungefär vad jag tänkte! /Elisabet