onsdag 26 juli 2023

Sommartid ....
















Sommartid och blåklockstid. Och tid för renfana och kungsljus och ännu finns inte-utblommad trift nere på ängen, innan havet. I rabatten är det inte mycket som blommar. Trädgårdslysing, någon halvt vissnad lilja .., men alla klematisar håller stilen, om än inte som förra sommaren. Upptäckte en säger EN enda vit ros som blommar i rabatten.

Röllekorna har kommit. Och styvmorsviolerna, förstås. 

På den delen av tomten där vi låter gräset växa fritt - där familjen Skata promenerar var morgon och gör mig så väldigt lycklig - där är det ingen större blomsterprakt, förutom dom där små styvmorsviolerna och så annat som jag ännu inte kan namnet på. 

Ägnade en del av förmiddagen åt att klippa gräs på gavelsidan mot öster. 

Stod också inne i vardagsrummet och tittade ut mot den inbyggda altanen (den som aldrig blir påbörjad ens), där Sigge huserar dagtid (inte instängd, men han sover mest hela dagarna där) och upptäckte då en liten mus som sprang på fönsterbrädan där inne. Det gjorde även Sigge; upptäckte musen, som inte längre är en mus, utan befinner sig i Sigges innandöme. 

 

För övrigt? (Bilden från en semester i Grekland, tillsammans med Emil).

Jo, pv har för närvarande endast två saker i sitt huvud; det ena är golf (där det har gått si-så-där, men använder man klubborna kanske tre gånger per år, blir det måhända inte bättre än så ..?) och det andra är segling. 

Om det blir som han tänkt sig, seglar han, hans bror och två andra män upp båten till Bohuslän natten mot fredag eller kanske lördag och så vill väl samme pv att jag ska köra upp bilen och ta med Harry och segla några dagar, tills hans bror med sällskap tar över. I fem dagar ska dessa då göra den bohusländska skärgården och  s e n   ...., hoppas pv att vi kan segla ytterligare några dagar och så är det ju till sist dags för bröllop i Karlstad. 

Det är  vad han tänker sig. Jag har ännu inte bestämt mig för vad jag tänker. 

Ännu mera för övrigt ska vi snart - Den Äldsta och jag själv - ta bilen till golfkrogen och där inmundiga Sydfransk fiskgryta med aioli. 

Pv ringde nyss. 

"Vi har bara två hål kvar, så vi möts upp klockan 13.00 ...", sade han.

Så blir det.

2 kommentarer:

mossfolk sa...

Så fint med alla blåklockor!
Jag tycker annars att det har varit lite dåligt med ängsväxter i år -kanske pga torkan i maj och juni?

Här finns också en musfångare av rang, men han är mer intresserad av att leka med- och sedan visa upp sitt byte.
Någon kattlucka blir här icke! Jag kan just föreställa mig hur han mitt i natten skulle komma in och stolt släppa ner en halvdöd mus på min kudde…

Elisabet. sa...

mossfolk: det är precis vad som händer hos AP på Ekerö. Hon har ett sjå när små eller större möss ännu är i livet och försöker gömma sig under soffan eller annorstädes. Sigge har - mig veterligen - aldrig kommit in med levande möss, knappt någon död heller. TACK OCH LOV.