måndag 24 juli 2023

Suset ....

Måndag och skyfallsliknande regn! Den Äldsta som vid tiotiden är ute med sina två hundar, kommer hem och liknar mer en dränkt katt än något annat. Samma sak med husets två herrar vilka mätt sina talanger  på Holms golfbana.  
Jag frågar hur det gick?

"Jäkligt bra från början, men sen bar det iväg utför ...", svarar pv. 

Svärsonen tycks belåten, rent av väldigt belåten. Alltså förstår jag vem som hade det resultatet.

Själv fixar jag två ganska stora skink, - och broccolipajer och senare blir det lammfärsbiffar fyllda med fetaost på agendan. Tur att vi alla fyra gick till sängs rekordtidigt igår - klockan var knappt nio, om ens det - och jag känner mig pigg. Såväl pajer som biffar blir till middag och kanske får pajerna vänta tills i morgon?

Så ringer det på ytterdörren och alla tre hundar skäller som galna. (Ingen risk att vi får besök av tjuvar, den saken är säker). Det visar sig vara grannen Birgitta som kommer med den barnstol vi får låna, nu när minstingen från Skåne ska göra oss den äran. Perfekt och så otroligt vänligt av henne! 

Sist av allt upptäcker jag hundratals - om inte tusentals - starar vilka kommer svepande in över tomten .., och alla har siktet inställt på körsbärsträdet, det som är översållat av bär!! Det DRÅSAR bär ner på gräsmattan och  där blir det stor party bland ännu inte fullvuxna starar och jag tycker att det är så läckert. Tidigare idag såg jag familjen Skata promenera i det numera icke-klippta gräset närmast slänten. Å, så jag tycker om skator!

Inga kommentarer: