söndag 8 oktober 2023

Eftermiddag ....

Har haft Ecke och Britt på besök. Kaffe och våfflor, hjortronsylt och grädde. 

Ecke frågar hur det var i Riga, om vad vi tyckte om och vad som fastnat inombords. Pv berättar om muséet där han fick ta del av alla de länder som under årens lopp ockuperat Lettland. Själv berättade  jag lyriskt om den ljuvliga frukostbuffén .., om de två rara äldre männen vilka jag fotograferade och om den vänliga receptionisten på hotellet. Om badet i floden Gaudava berättade jag också och hur roligt det var att åka runt med lokalbussarna och inte att förglömma, den guidade båtturen. Ni anar väl vem som mest bryr sig i bagateller. Just det.

Ecke och Britt var upprymda och vittnade i sin tur om barnbarnet Ylva som tidigare i veckan - i Lund - disputerade i något som hade med bröstcancer att göra och hur hon hade dedikerat avhandlingen till sin farfar, det vill säga, till Ecke. Ecke hade i sin tur lovat att försöka hålla sig vid liv tills detta var avklarat och någon hade frågat henne, nå, var farfar ännu i livet? 

"Ja, absolut, han sitter och lyssnar till det här just nu", hade hon svarat. 

 Så mycket glädje och stolthet för Ylvas farfar och farmor och såklart för övriga närstående.

"Ni må tro att vi satt där och jäste när vi, via länk, lyssnade till hennes framställan och svar på frågorna ...", sa Britt och strålade som solen.  

Så var det. 

Och nu är det lugnt igen. Besökare kommer och går. 

Snart står sommarhusen tomma och igenbommade.

Som ett annat liv blir det.

3 kommentarer:

annannan sa...

https://www.medicin.lu.se/evenemang/ylva-bengtsson-i-amnet-medicinsk-vetenskap

Elisabet. sa...

annannan: Du är ju bara UNDERBAR! Tack!

Anonym sa...

Man kan klicka sig fram till avhandlingen och se orden till farfar på försättsbladet. Vilket imponerande barnbarn, har lyckats kombinera läkarutbildningen och disputation! För många är det ett slit att lyckas med bara det ena.

En annan sak. När jag var i Tallinn satt jag på Stadsmuseet och såg en lång video om stadens historia och de många makter som lagt den under sig under det gångna millenniet. Måste vara ungefär samma historia som pv fick sig till livs om Riga. Mycket fascinerande!

Hälsningar Annannan