onsdag 11 oktober 2023

Onsdag ...

 

Den som under många år har spankulerat omkring här bland mina bokstäver och alla underbart och ljuvligt, kan väl inte ha missat att jag fascineras så av frimärken. Att posta ett brev som har ett fint frimärke .., men oj, så mycket trevligare det är, än ett med enbart kungen på. 

Illustratören Henning Trollbäck tillhör mina favoriter! Blir man inte varm i hjärtat av hans alster .., då vet inte jag!

Detta är hans senaste alster (två av dem), jag har ljusat upp bilden, och det är alltså häften om tio stycken och då blir priset 150 kronor. Sedan finns det förstås sverigefrimärken även på rulle, så där så man kan köpa bara ett enda.

Det är dyrt att skicka brev. Postens Vykort som man själv kan göra med hjälp av egna bilder/fotografier, kostar nu 25 kronor; där har det höjts rejält, men priset är nog detsamma även utrikes. Nej, det är det inte alls, det kostar 38 kronor för small och medium-varianterna och hela 45 kronor för den största.

 Själv älskar jag detta .., ja, att när jag är på resa kunna ta en bild och tjopp, logga in på postens vykort, skriva ned vad jag har på hjärtat och så klicka på skicka och betala (swish, t.ex) och inte behöver jag leta upp landets frimärken heller. Jag skickar ofta såna här vykort till mig själv .., bilder som kommit att betyda extra mycket .., dessa sitter nu på kylskåpsdörren .., i skrivande stund ett par från Riga.

Å, så gärna jag hade jobbat på posten! Den biten av mitt arbete i butik var - frånsett textandet av skyltar - såååå roligt! Jag önskade bara att Postnord ville informera bättre när det gäller frimärken. Tänk er en halv-A4-skylt där en bild på nya frimärken visas, samt lite matnyttigt om illustratören/gravören! Inte kan jag väl vara den enda som hade funnit detta intressant!?

 

Vill man inte använda sina egna bilder, utan välja och vraka bland  färdiga vykort, kan man titta in hos Postmuseum, alltså klicka in sig här. 

Där finns bland annat det här fina kortet, som jag nog ska använda mig av någon dag. Jag har en liten bricka, eller är det möjligen en bordstablett med dessa små fåglar som motiv och här - till vänster - är det alltså som ett dubbelt kort.

Illustratör är Monika Forsberg.

Hos Postmuseum kan man även köpa olika pennor, korrespondensset, stämplar, pussel, böcker, kuvert och brevpåsar!

Ps. Henning Trollbäck är inte enbart illustratör, nej, han har många strängar på sin lyra. Såå gärna hade jag velat köpa några av hans vackra skålar! Ds.

Moderna Muséet har också vykort till försäljning. Bara så ni vet.

6 kommentarer:

Gunnel sa...

Det var trevligt att jobba på gamla Postverket, Åtminstone till dess man började dra ner på både folk och tjänster. Vykort med egna bilder har nog tillkommit efter min tid. Men frimärken har jag sparat, särskilt häften från tiden jag jobbade. Använder de nästan aldrig, skickar tyvärr inga vykort längre.

Babsan sa...

Tycker Postens kort är suveräna.Skickar ofta till mig själv som minne.

Bert Bodin sa...

Jag gillar också de där vykorten. Fick mycket tack, när jag en gång skickade bilder på mitt ressällskap och önskade dem 'Välkommen hem'. De blev mycket överraskade över att hitta vykort som föreställde dem själva när de klev över tröskeln hemma efter resan.

Elisabet. sa...

Babsan: Ja, så gör jag med! Ganska bra kvalitet på dem också, tycker jag. / Elisabet

Elisabet. sa...

Bert Bodin: Ja, men perfekt! Det har jag också gjort och det BRUKAR gå rätt snabbt att få korten hemskickade, tycker jag.

Elisabet. sa...

Gunnel: Just det, ja, du har arbetat inom posten! Har en f.d. skolkamrat från åren i Malå, hon kom att arbeta inom posten - med att sortera brev, om jag minns rätt -. Och SOM hon älskade detta till en början, tills det blev förändrat och det just det du skrev om.