fredag 13 oktober 2023

Igår ....




















Igår fick vi veta att det varit försök till stöld av båtmotor i hamnen, men det hela hade misslyckats. Nu låg båten och skvalpade mot stenarna, men motorn var kvar. Å, så jag avskyr tjuvar och banditer!

På Instagram ser jag ofta bilder från USA, där människor rusar in i stora butiker och roffar åt sig hur mycket som helst .., ofta kläder, men även dyra saker och där står personalen och tittar på! Tydligen finns regler om att butikspersonal inte får/bör ingripa, men det är ju helt sanslöst.

Just en sån underbar dag var det! 

Det enda var väl den väldiga blåsten, särskilt när vi - Harry och jag själv - gick längs havet. Hans långa öron fladdrade i vinden och själv kämpade jag för att hålla kappans kapuschong på plats.

3 kommentarer:

Rexxie sa...

Med mer vapen än invånare så är det inte så svårt att inse varför inte personalen ingriper, eller varför arbetsgivarna har regler om det!

annannan sa...

Rexxie dixit, tror jag att det skulle heta på latin. Alltså, Rexxie hade redan sagt det jag kom in för att säga. Men det blev roligare på latin. Brott är sorgliga historier, även om det inte dras vapen.

Elisabet. sa...

Rexxue och annannan: jo, det förstår jag ju, men ändå inte. Det är lika ofta äldre kvinnor som roffar åt sig smycken, smink och annat och rafsar ner det i stora kassar! Inte ens som kund hade jag stått och tittat på, jag hade i alla fall sagt till. (Fast det hade väl inte hjälpt). Många står och filmar .., en kvinna som fyllt två stora kassar med tjuvgods, gjorde V-tecken till filmaren. Jag fattar det inte.