torsdag 16 november 2023

Dagens fönster ...


.... men kom på plats senare än brukligt. 

Inte var jag trött heller, men det var väl annat som upptog tankarna. 

Mammografin, till exempel. 

Som vanligt var jag på plats minst nästan en halvtimme för tidigt, men det gjorde inget, ty den som hade tiden före mig, hade inte dykt upp. 

Alltså blev det min tur bums. Förra gången var sköterskan en man - ursprungligen från någonstans i Afrika - och jag minns hur vänlig han var och hur varma händer han hade. 

Nå, det kändes bra med en kvinna också och när jag sa "jaha, det är en kvinna idag ...", sade hon att "ja, nästan alla tyckte ju sååååå mycket om honom och han fick sååå mycket beröm, det får ju inte vi kvinnor på samma sätt." 

Undersökningen gick undan. Tjopp-tjopp på höger bröst och likadant på vänster. 

"Få se .., det var alltså på vänster bröst du hade en godartad tumör som opererades bort ..?, sa kvinnan och jag tänkte att ordet tumör använder jag aldrig - det är väl en slags förträngning - och jag sa att jo, så var det ju, det var bara en liten .., ja, nånting annat." 

Entrén till mammografin/röntgen/blodgivningen är så vanvettigt stilren och fin med gröna fåtöljer/stolar och det är så .., ja, snyggt, helt enkelt. 

 

På det lilla bordet i väntrummet stod den här krukan med konstgjorda anemoner. Egentligen tycker jag inte om plastblommor, men efter att ha sett dessa ..., kan jag nog lätt ändra åsikt. 

Sååå fina! Och påminner mig om mamma; hon som älskade anemoner!

Körde till Ankaret efter besöket i Falkenberg. Postade skidåkningstiderna till min syster, plus lite julgodis och Ahlgrens bilar, jo, men det kändes bra. 

På väg hem upptäckte jag bussen som kom från Halmstad och i Lilla Skipås steg pv av och blev så förvånad över att erbjudas lift. Han hoppade glatt in och nu är han ute med Harry. Den senare har varit krasslig ..  kräktes rejält igårkväll och ville därefter sova hos husse, i hans säng. Hela dagen har han - Harry - inte gått att känna igen, men nu börjar han piggna till. Så skönt!!


4 kommentarer:

Monet sa...

Jag har efter Frankrikeåren helt ändrat åsikt om konstgjorda blommor. Det är aldrig av plast som förr utan utsökt hantverk i siden, så naturtrogna att man har svårt att se skillnad. Jag har ofta blandat ”äkta” krukväxter med några instick av vackra konstgjorda och sen vi fick den vilda katten i huset är samtliga växter ovanför den vita nya soffan sådana. Det räckte med EN GÅNG av utspilld jord där, sen fick det bli annat.

I Frankrike där man har de mest otroliga blomsteranläggningar typ Blomsterlandet och Plantagen har man enorma anläggningar där en stor del också är artificellla växter. De är svindyra och ser man hantverket bakom förstår man verkligen det. Eftersom mycket också är giftigt för katten är alla mina röda och rosa julstjärnor av siden - otroligt vackra och jag gläder mig åt att snart få ta fram dem. Ett svenskt företag som kommer l i t e i närheten av de franska är Fröken Fräken, där hittar du säkert din mammas vackra anemoner!

Babsan sa...

Monet tack för tips om Fröken fräken.Så mycket fint

Elisabet. sa...

Ja, det var en trevlig hemsida med mycket fint att vila ögonen på! Numera är det ju inte direkt plastblommor, utan mera lite mer "papprigt" och det händer att jag får känna efter .., för att se om det är riktiga växter.

Monet sa...

Nej, ingenting är ”plast” längre. I de här prisklasserna är det siden och handgjort som gäller. Och priserna är därefter. Inget nytt under solen!