tisdag 21 november 2023

Dagens fönster ...

Igår gjorde jag ungefär så där som Stationsvakt gjorde för ett par år sedan .., han strosade omkring i olika städer och samhällen runt om på vår jord, ja, via Google Maps, alltså. Det är ju så helt fantastiskt intressant! 

Innan vi åkte till Cornwall gjorde jag sammaledes, klickade in namnet på vårt AirBnb-boende i lilla Millbrook och "vandrade" längs bygatorna. När vi sedan kom körandes dit, kände jag genast igen mig. 

Igårkväll gjorde jag sammaledes, men då i Vilnius. Upptäckte en georgisk restaurang nio minuters promenadväg från hotellet ...., kollade menyerna ., tänkte, hjälp så intressant .., vandrade vidare .., ja, lite så där. 

Likadant var det när vi besökte Liverpool. Det är därifrån den här bilden kommer.

 

Emil var ju med oss och vi tog en fika på Tate Café och allt kändes bra. 

Så roligt att resa tillsammans med ett vuxet barnbarn!

4 kommentarer:

Tony sa...

Så har jag gjort ibland också, kollat in gator och städer via Google maps.

Elisabet. sa...

KulTur i Natur - Tony: himla smart idé! Tycker att det är så roligt att spankulera omkring lite här och där.

Monet sa...

Det finns också youtubekanaler där man kan gå med i realtid. Överallt från Åkersberga till Paris. Det sista älskar jag mest - promeneraren är tyst, har en huvudkamera och bara flanerar runt på gatorna där man möter förbipasserande, kollar de som sitter på cafeerna, står och handlar vid grönsakstånden. Det kan vara promenader i småkvarter eller längs boulevarder och monument - roligt och realistiskt är det i vilket fall som helst!

Elisabet. sa...

Monet: Jo, dom har jag också tittat på, det finns ju mängder med dem! Dom bästa
- enligt mitt sätt att se det - är såna som inte tillhör någon som reser runt halva världen och är högljudd och talar om vad man ABSOLUT inte får missa. Precis det du skriver om på slutet.
Min Anders var för några år sedan på kurs i Sthlm och valde att skippa buss/taxi, utan tänkte sig upptäcka lite av just den delen av Sthlm. Då hade han mobilen på och jag fick följa med längs småvägarna och det passerades villor av alla möjliga slag och var helt underbart! Det tog kanske 45 minuter av småprat och "titta här får du se mamma ...!" Så roligt.