onsdag 22 november 2023

Onsdag ....

Det är klart att man ska vara tacksam för alla årets månader och man känner sig nästan som en månads-mobbare, men ..., november är så mörk, så mörk. Det beror såklart även på att vi inte ser några gatlysen eller ljus från vårt boningshus.

Nåväl, om en månad vänder det. Bara vetskapen om att så blir det, gör att det blir lättare. 

Igår såg det ut så här när solen började tänka på att göra kväll. Sååå vackert var det!

Efter att ha legat vaken till halv fyra natten mot idag, börjar jag äntligen - nu kvart  över tio - att känna mig som en människa. Ska nu klä om och hjälpa pv lite röjning. Vi har hyrt en släpvagn med galler från affären .., ja, det är det vanliga, garaget ,-).

4 kommentarer:

annannan sa...

Något jag lärt mig först i år är att dagarna blir väldigt snabbt kortare närmst själva höstdagjämningen. Visserligen fortsätter det att bli lite kortare dag för dag ända fram till vintersolståndet, men förändringen går mycket långsammare nu. Det är väl ändå en liten tröst.

Elisabet. sa...

annannan: Vet du, det hade jag absolut noll koll på! Att det var på det viset, alltså. Och jo, då blir det en liten tröst.

Cecilia i Houston sa...

Vilka fina gräsvippor (iallafall tror jag att det är gräs...). Här har vi en vacker sort som heter Gulf Coast Muhly som är som allra finast just nu med rosa vippor:https://randylemmon.com/plant-profiles/gulf-coast-muhly-grass/

Elisabet. sa...

Cecilia i Houston: ja, jag tycker också att dom är så fina. Det är grannens.