söndag 4 februari 2024

Någon slags hjältar ...


Den som följt med här på bloggen en längre tid, vet hur intressant jag tycker att det är, detta att få ta del av andra människors vardag; inte minst när det gäller deras yrkesval. 

S o m   jag älskade brittiska Akuten från det stora sjukhuset i London .,. eller Ambulansen någonstans i Wales .., eller när vi själva  besökte Arbetets Museum i Norrköping och man kunde försöka att tänka sig hur det hade varit att arbeta vid de stora vävmaskinerna. 

Programmet "Paddington Station", är ett program som visar tillvaron bland ansvariga inom olika områden, på just den stationen i London. 

Det är allt från maskinskötare .., servicepersonal, lokförare, städare, irriterade kunder (tycks vara lika eländigt med tåg som strejkar på grund av värme eller kyla eller bristande underhåll som här i vårt land ...), till den kategori av människor som jag beundrar allra mest: de som sitter i ledningscentralen och tittar på datorskärmar där tåg står tilla .. eller har kört in i en skock med får .., eller där ac-systmet slutat att fungera på tågen och detta i värsta värmeböljan eller att en ickedetonerad bomb inte långt från järnvägsspråret får tåget att stanna och bli timmavis försenat. Vilka människor att hantera allt detta!!

Där sitter mest medelålders och äldre män (och alla tycks - av omfånget att döma - vara omåttligt matglada ...) och försöker bringa ordning i allt kaos och att inte den här yrkesgruppen får hjärtinfarkter på löpande band, det övergår mitt förstånd. 

Otroligt intressant är det att följa deras vardag! Och det är vad vi tittar på just nu. 

Inga kommentarer: