torsdag 8 februari 2024

Torsdag  ... 


Natten mot idag fick vi ännu mera snö och nu är känns det som om vi är inbäddade i bomull. Tyst och fridfullt. Nya gäster ute vid eken .., på morgonen en såå stilig fasantupp med hustru (som egentligen är ännu vackrare, om än inte så prålig) och när jag stod uppe i mitt sovrum och tittade ut, då i jämnhöjd med ekens grenar, upptäckte jag säkert tio domherrar/domfruar! Där, högt uppe, satt dom och begrundade tillvaron, där nere på en lägre nivå. 

Stenskvättan på bilden här ovanför, är nog en ny bekantskap för mig. Eller kanske inte alls? Kanske har jag träffat den ett otal gånger, men inte tänkt på vem det är. Det var mycket jag inte hade koll på när det gäller den här lilla krabaten, ja, att den är en riktig långflyttare t.ex och övervintrar i tropiska Afrika. Vill man höra hur den låter, så kan man göra det här.

Fin illusration av den till synes så allsidiga Anna Handell, tycker jag. 


Som synes har röllekorna, natten till idag, fått små vita mössor. 

Roade mig igår med att skrolla runt på olika nyhetssidor och enbart läsa rubrikerna. 

Här är några: 

"Äldre man i Luleå började onanera i tandläkarstolen."

"Åtalas för häleri - försökte sälja stulen båtmotor till polis."

"Bultar saknades i Boeing-planet."

"William högg två på sin skola - enormt misstag."

"Sex skadade på Hermodsdal - efter bråk om burfåglar."

Ja, det var några av rubrikerna .., de två sista var från Sydsvenskan och övriga från DN och Aftonbladet. Tittade igår på inslaget av unga män som ägnar sig åt telefonbedrägerier, främst av äldre kvinnor, om jag fattade det rätt. Hela programmet sändes hos SVT/Uppdrag granskning, men med tanke på blodtrycket så avstod jag att titta. Så otroligt hänsynslöst av de kaxiga männen, vilka satt behagligt tillbakalutade med en cigarett i ena handen och mobilen i den andra ... och skrämde vettet ur äldre kvinnor, samtidigt som deras bankkonton (kvinnornas) tömdes. 



Fyrtiofem minuter kvar tills det är dags att bjuda på på 11-kaffe. Nej, han bjuder mig .., är redan kaffesugen efter att ha skottat snö i närapå en timmes tid.

Alla tre hundarna sover gott ., Sigge har tagit mitt sovrum som sitt när hundarna är här och på soffan Ektorp ligger en räv.

Vi har aldrig haft särskilt många leksaker till hundarna, men när dom två från Väsby anlände, då svämmade plötsligt huset över av diverse gosedjur. 

Räven är en av dem.

Innan jag slutar: Grattis på namnsdagen herr Bodin i Luleå!

7 kommentarer:

Monet sa...

Tycker ändå att du ska titta på hela bedrägerinslaget. Bland det absolut värsta vi sett - och till och med Handelsbankens säkerhetschef föll i gråt efter att ha sett hur det gick till, det har väl aldrig hänt? Må man ha som instinkt att ögonblickligen lägga på luren om någon påstår sig ringa från banken! Fruktansvärt är det och det bara ökar - vad är det för nytta med denna överdrivna digitalisering frågar man sig. När vi nu flyttat från småstaden visar det sig att bankerna här inte ens tar emot kontanter för insättning. Man hänvisas till insättningsautomater och de är få, en enstaka, periodvis öppen i hela Täby/Danderydsområdet! Helt galet det också, Sverige behöver tänka om helt när det gäller denna ensidiga vurm för kontantfrihet. Apropå prepping!

Elisabet. sa...

Monet: Nej, jag svimmar av ilska! Och det värsta är ju att det är ju nästan omöjligt att få stopp på det hela, för många som kanske börjar bli lite dementa, kanske gladeligen lämnar ut sitt kontonummer! Det finns inga ord för hur jag avskyr detta avskum som sysslar med sånt här!
Och det här med kontanter och banker .., instämmer helt!

bettan sa...

Avskyvärt att se dessa unga mäns framfart. Deras totala brist på skuld, skam och medkänsla. Det var stundtals svårt att ta sig igenom programmet.

Elisabet. sa...

bettan: Jag förstår inte hur man kan vara så totalt känslokall? Och ena killen sa "polisen tar ju mina pengar,så vad då ..?". Jaha. Undrar varför? Stackars pojkarnas föräldrar .., jag skulle skämmas ihjäl om jag fostrat dem så illa.

Monet sa...

Om du hade sett programmet hade du sett att detta inte handlar om ens några milt dementa personer. Både du och jag riskerar att dras in i och manipuleras, hjärntvättas till och med under processen, så infernaliskt upplagt är detta! Vem som helst kan utsättas och gå på det här - det är därför jag tycker det är viktigt att se i verkligheten hur det här går till. Det är också därför programmet är gjort!

Bert Bodin sa...

Att du inte sett stenskvätta förstår jag, om den ser ut sådär. För det gör den inte. Betydligt beigeare ska den vara. Du har säkert sett den. Gillar stenpirar, steniga stränder och liknande omgivningar.

Elisabet. sa...

Bert Bodin: ja, jag har ju redan skrivit det till dig, men det här handlar väl lite om konstnärlig frihet ,-).