söndag 21 april 2024

Efteråt ... 


... när mamma Maja packat in sönerna i bilen och kört nerför backen och jag stått där uppe och vinkat och kastat slängpussar, precis som när ens egna barn åker iväg, tar jag mig an dammsugaren. 

Och tvättmaskinen. 

Och tömmer damsugarpåsen, ger fåglarna frön och lite matrester .., lägger ut en tunn ullmatta som jag ska tvätta försiktigt där ute .., och jag slänger överkasten från Ikea i maskinen .., och hittar gröna små, små bollar av någon slags trolldeg under rumsbordet. 

Att ha en femåring i huset är inga problem ., men en 1.5 åring fylld med energi, som öppnar ytterdörren utan knot och spatserar iväg .., som är så spjuveraktig så det inte är sant ., ja, då vill det till att man är två som barnvaktar ,-). Passet började vid halv tio och slutade ungefär vid fyratiden. Pv kom hem just efter tolv. Vi gick långa rundan till lilla hamnen här i Stensjö där det var bomiläggning .., och på hemvägen tänkte jag att minstingen i vagnen nog ville promenera själv och det ville han, bara inte åt det håll som farmor tänkt sig. (Bilden visar 5-åringen som hittade en rakknivsmussla på stranden. Den har vi nu sparat och ska lägga i ett litet skåp med glasad ruta, där han kan förvara dyrgripar från stranden).

Ja, om jag säger som så .., så däckade jag efter femton minuter i sängen igårkväll. Intill mig låg 5-åringen och det blev lite prat - eller mycket - innan han blev allt tystare och till slut var det bara andningen jag hörde.

(Jag övergav t.om filmen Alcatraz som är så himla bra .., den blev alltför spännande och jag visste ju slutet, men ändå ...).

Bilden t.v.Knubbiga små händer och knubbiga små lår som man nästan vill äta upp. Och ingen har väl någonsin - inte ens Ecke och 5-åringen - gapat sååå stort som när pannacottan med druvor, jordgubbar och physalis kom på bordet. 


Bästa presenten ever - som jag fyndat på loppisen i Harplinge och köpt till småkillar - var i alla fall dom två gammaldags telefonerna. Som det har ringts .., till polisen, till Ica eller Hemköp .., till farbror Peter i Upplands Väsby och till faster Anna, faster Mia, till farfar och till mormor och morfar! Ja, på låtsas förstås.

Men nu är här lugnt och stilla. Gick ut och gav fåglarna matrester och slogs av att en kråka och en skata alltid kommer tillsammans, så även nu! Hörde strandskatornas typiska skrin .., ett helt sällskap flög ovanför Eckes - förmodligen på väg till eller ifrån stranden - och igår upptäckte jag två sädesärlor ute på gräsmattan. Jo, det är flera veckor sedan jag först såg dem nere i tången vid havet, men hos oss, på tomten, har jag inte skymtat dem förrän nu. Kul!

Så har helgen varit. Gläds åt att USA äntligen godkänt ekonomisk hjälp till Ukraina. Vinner Trump valet i november, kan detta ha varit den sista ekonomiska hjälpen Ukraina får från USA.

8 kommentarer:

Turtlan sa...

Det låter ofantligt trevligt men också som om du behöver en lugn söndag. Vilodag på vilodagen.
Det lät ju riktigt kul leka med telefonenerna. Många rikssamtal också. När dimper räkningen ner från Televerket måntro 😉

Ja denna Trumph. Å Putin på andra sidan. Det är som man går och håller andan och än värre om han den i väst blir vald. Hjälp.
Finns det inga vettiga amerikaner som fattar det? Rösta inte på gubbstrutten.

Elisabet. sa...

Turtlan: jodå, det finns flera vettiga republikaner, t.om såna som uttalar sig offentligt och kommit in i mitt flöde. Men oj, så hatade dom blir av Trumps supportrar. Mitt Romney är en, som säger rent ut vad han tycker om den forne presidenten. Denne Romney kanske jag inte delar alla åsikter med, men jag menar att går man ut offentligt och säger att det är en ren fara för USA med T som president, har man i alla fall lite förstånd. Gå in på hans konto på ig, så kan du se och höra honom. Liz Cheney är en annan som varnar för Trump. Det finns säkert åtskilligt flera, men kanske har dessa för mycket att förlora, utifall att T vinner.

WalkaboutSweden sa...

Jag sitter bara här och ler. . .

Efter några timmar i fredags och några i lördags tillsammans med lille M (nu 3,8 år) - så var vi helt slut. Sängläge!

💓

Turtlan sa...

Jag ska kolla in Mitts instagram. Tack för tipset.
Men som vi sagt tidigare att varför kan inte detta stora landet skaka fram någon/några andra presidentkandidater? Märkligt!

Anonym sa...

Turtlan: fullständigt obegripligt!/ Elisabet

Anonym sa...

Ja, jag fattar egentligen inte hur man kan bli så slut på, men det är väl också det här att man inte vet hur långt dom kommit i utvecklingen? Det går himla fort i småbarnsåldern .., nu tog V på sig uteskorna, öppnade ytterdörren och promenerade ut! ,-) /Elisabet

Gunnel sa...

Bra att USA hjälper Ukraina. Men vad jag önskar att dessa enorma penningsummor kunde gå till återuppbyggnad av landet istället. För Putin lär väl inte betala för vad han förstört. Han bara fortsätter.

Elisabet. sa...

Gunnel: Nej, aldrig att jag tror att Ryssland/Putin kommer att betala för allt det man förstört, tror inte ens att tanken finns. Nej, han/dom ser nog för sin inre syn hur Ukraina blir deras, alltsammans.