onsdag 24 april 2024

Sånt man blir glad av ...

Under besöket i Bunkeflo, några dagar innan vi tog sikte på Litauen, gjorde jag Maja sällskap till plantskolan TrädgårdsPaletten i Malmö.

Det var där jag föll pladask för den lilla, bulliga vasen - som kanske inte är såå liten - för en tämligen billig penning. 

Ser fram emot att få ha riktiga blommor i vasen, i stället för dom här plastiga, men så länge får dessa duga. 

Med den här kylan, ja, då lär det väl dröja innan syrénerna får komma in.

Väntar också på en ytterkruka (som säkert blir fin som vas också) från någon firma på nätet. 

Googlade "gröna ytterkrukor" och det bara vimlade av dem, men så .., dök den upp!

 Så vacker var den på  b i l d e n, med exakt den gröna nyans jag tycker så mycket om, men det kan ju visa sig vara något helt annat, när den verkligen dyker upp. Fri retur är det i alla fall.

Ps. Röran kring Åbergs Trädgård i Ystad, vilken gick i konkurs eller i alla fall lades ner - tycks ha lagt sig. Nu såg jag på Facebook att Kjell & Lena Åberg driver det hela vidare i egen regi, om än i betydligt mindre skala. Underbart! Ds. 

2 kommentarer:

annannan sa...

Glädjande om Åbergs! Det var ju fint i den något mindre regi de drev det i från början. Alla trevliga platser på Österlen måste inte ha café och restaurang och underhållningsprogram.

Elisabet. sa...

annannan: Nej, just det! Jag älskade att luncha på deras servering, men det var ändå inte det viktigaste. Och roligt också att det är Kjell och Lena som fortsätter - på sitt vis -.