tisdag 23 april 2024

Ungefär som Vinterstudion ... 

Den Stora älgvandringen hos SVT får mig att stup i två passera tv:n i vardagsrummet. Ibland gör pv mig sällskap .., då dricker vi kaffe eller knåpar lite på något kvarglömt korsord - de som vi inte hann med när vi var i Vilnius - och precis så är det just nu. 

Och så tittar vi upp och tittar på tv:n ..., ser tallgrenar och kvistar som knappt rör sig i vinden och där är sjöfåglar och kluckande vatten och nu och då någon älg.

I ugnen en mjuk pepparkaka .., solen har gått i moln och det är endast +5 ute idag.

4 kommentarer:

Rexxie sa...

Jag tror inte att jag sett en enda minut av älgvandringen. Någonsin...

Elisabet. sa...

Rexxie: Ja, då kanske du inte behöver lägga ner någon större tid på den nu ,-).
Jag bryr mig inte så mycket i älgarna, är mest orolig att dom ska drunkna om dom går genom isen, men bilderna från Ångermanälven där isen sakta bryts upp och där sjöfåglar simmar så lugnt .., DET tycker jag om!

Gunnel sa...

Ingen värme hos er heller. Vi har fått sopa loftgången fri från snö idag men det är inte helt ovanligt i april. Gillar också lugnet i älgvandringen.

Elisabet. sa...

Gunnel: Älgvandringen kunde visas i akutens väntrum, i stället för alla gapiga program som man bara blir stressad av .. ja, i alla fall om jag finge bestämma valet av kanal ,-). Eller liknande program, tänk .., från Bohuslän eller hemmavid .., naturprogram utan prat, enbart lugn ocho ro.