måndag 5 augusti 2024

Och apropå vykort (i dagens fönsterinlägg ...) 


I Ytterån - inte långt från Vaplan där Gunnar Rindå bodde - där finns Mus-Olles museum och det ska jag säga, att det museet, det går inte av för hackor! 

Där fanns  a l l t! 

Och det var där jag köpte det här vykortet som jag tyckte - och ännu tycker - är så himla fint. 

Vilka färger! Och så mycket att titta på!

Hur är det ..? 

Skickar ni vykort ., eller är det som för mig själv, att den grenen - vykorts-skickargrenen - den har nästan upphört. Ja, frånsett Postens vykort där man kan använda sig av sina egna bilder, men det har blivit åtskilligt dyrare på senare år.

13 kommentarer:

WalkaboutSweden sa...

Jag får nästan dåligt samvete bara av frågan. Är så erbarmligt dålig på det. Knappt att jag skickar några julkort heller.

Det du visar i inlägget är jättefint och samtidigt intressant/spännande. Jag tittar på hur de har presenterat föremålen.
Ibland när vi är på muséer så är just det viktigare än själva föremålen. Linjer, symmetri å sånt. :)

annannan sa...

Det är ju verkligen ett underbart vykort! / annannan

Anonym sa...

Walkaboutsweden: (Och nu vet jag varför det kortet blev så fint för mig; det är lite text med bland äggen och det andra!) Tack som svarade! ❤️ Elisabet

Anonym sa...

annannan: Visst är det! Men du skickar väl vykort ...? ❤️/ Elisabet

Babsan sa...

Skickar vykort till många äldre i min bekantskapskrets som inte har sociala medier och det uppskattas väldigt

Anonym sa...

Babsan: Det kan jag tro att det är! Man blir ju själv så glad över post i brevlådan! ❤️ /Elisabet

annannan sa...

Jag skickar vykort så att det bara ångar om det, via PostNords Riktiga Vykort. Numera minst tio i veckan. Det får jag skriva mer om igen, på min egen blogg.

Och jag har alltid varit en köpare, skrivare och skickare av vykort. Åtminstone sedan jag var tjugotvå har jag alltid haft en rejäl samling av vykort att ta av, för jag köper alltid om det finns något fint.

Men det är betydligt mindre med den saken numera. Det som har hänt är förstås att de människor jag skickade vykort till (människor jag kände i verkliga världen) har jag till viss del tappat kontakten med och så har de ersatts med människor jag mest känner i den digitala världen, som du, och som jag håller kontakt med digitalt. Och att jag också håller huvudsakligen digital kontakt med dem som jag känner "på riktigt".

Det är med viss sorg i hjärtat jag konstaterar att jag inte längre behöver samla på stora kuvert för återanvändning, för i och med att jag inte längre skickar sådant som utskrifter ur tidningen till pappa så har jag ingen användning för de kuverten.

Elisabet. sa...

annannan: Ja, jag misstänkte det! Jag vågar knappt säga det, men på vår första charterresa till Grekland slog jag nog grekiskt rekord i att posta vykort, det var flera tiotal ...., VÄLDIGT många tiotal, men då hade jag ju det bättre ställt ekonomiskt. Att exet stod ut begriper jag inte, för det var inte bara "Soliga hälsningar från ...".
Egentligen är ju 25:-/postens vykort inte mycket om man betänker att man då får sin egen bild på kortet (vilket jag ser som en fördel) och får det skickat runt landet. Men tio i veckan!! Då slår nog du Postnords rekord!
Tack som berättade Anna!

Anonym sa...

Förr i världen var det ju ett måste att skicka vykort till släkt och vänner så fort man var på resa någon stans. Idag förekommer det ju knappt. Det förvånar därför mig att man fortfarande har de gamla vykortsställena kvar utanför souvenirbutikerna? Och frimärken är ju omöjliga att få tag i? Du har inspirerat mig att skicka Postens vykort med egna bilder men det gör jag mest till min 99-åriga mamma som blir glad över att få något i brevlådan. Julkort har jag däremot inte gett upp kring än - men reducerat antalet. Det är samma sak varje år dock - de man tror kommer att skicka kort blir färre och färre, däremot dyker nya kort upp från dem man inte trodde! Urtrist med mail och facebookkort till jul och påsk men vad gör man?

Monet sa...

Skrev Monet ovan

Elisabet. sa...

Monet: Men jag tycker att det är underbart att det fortfarande förekommer vykortsställ! Alltid roligt att få vykort där avsändaren tänkt till.

mossfolk sa...

Precis det här diskuterade jag med en vän för bara några dagar sedan. Jag konstaterade, med visst vemod, att mina barn liksom inte får uppleva det där med födelsedagskort och vykort i brevlådan. De som skickade, och som jag själv skickade till, lever inte längre. Min farmor var nog sist ut. Jag skickade både brev och kort till henne och hon skickade kort och tidningsartiklar.
Det är ju sååå mycket roligare att få ett kort i brevlådan än en hälsning på facebook.
Julkort kommer fortfarande några, men det blir verkligen färre för varje år.

Anonym sa...

mossfolk: Ja, jag undrar när julkortens tid helt ska vara förbi? Tror inte att det dröjer såå länge. Eva i Tyresö, hon skriver ännu brev och det gör mig så glad! /Elisabet