torsdag 5 september 2024

Dagens fönster och lite till ...

.... finns  på andra sidan bäcken, inte långt från Ecke och Britts sommarhus, det som numera är en av deras söners. 

Har nu läst ut Ulf Lundells "Vardagar 8" författad mellan 30/9 2021 och fram till slutet av maj 2022. Sjuhundratrettiofem luftiga sidor. Mycket handlar om kriget mellan Ryssland och Ukraina (eller Rysslands angrepp på Ukraina, rättare sagt), men också ideliga besök i galleriet där hans målningar säljs .., det är restaurangbesök på Österlen, Burehs fisk i Kivik ..., glädjen över att finna rimmad lax på en meny .., det handlar om fåglar och kaniner vilka dyker upp på gården, men också avsaknaden  av starar och andra småfåglar. Där är han bäst, tycker jag, det här med naturen och vad som händer. 

Så här skrev Aftonbladets recensent om boken som jag nyss läst. 

Själv har jag aldrig varit någon fantast av hans musik, men jag minns helsingborgaren .., Lundell var nog hans husgud.


Hos pv var - eller kanske ännu är - Bob Dylan den främste. 

Själv ..? Hade jag någon? Nej, det tror jag inte.

Bilden här intill är ifrån igår när vi återigen tillbringade ett par timmar i Skallkroken. Simmade allt jag mäktade med, blev i alla fall 500 meter. 

Några ejdrar, kanske fem stycken, gjorde mig sällskap, men nu på längre avstånd. Ute på en av stenarna som sticker upp ur havet, sitter alltid några skarvar.  Måtte dessa inte ta piren i hamnen i besittning. 

Och på stranden, alldeles vid vattenbrynet, mängder med ständigt skränande fiskmåsar. 

Senare på eftermiddagen tog jag flera dopp här nere hos oss. Här är vattnet klarare och har den där härliga grön-turkosaktiga färgen. 

Om två veckor stundar båtupptagning och innan dess ska masterna ha tagits ned. På bilden försöker pv reparera skadan som blev på relingen när det stormade som värst i hamnen i Höganäs. Trälim och tre skruvtvingar kom nu till användning. Få se hur det håller. 

Och här .., strålande sol och ska bli upp mot trettio grader idag. I alla fall tjugoåtta.

2 kommentarer:

Gunnel sa...

735 sidor blir 17 timmar om man lyssnar. Biografier och dagböcker är idealiska lyssnarböcker som man kan städa till eller göra något annat. Man behöver inte komma ihåg en massa namn. Kommer nog att ge mig på Lundells "Vardagar 11" när den är klar.

Anonym sa...

Gunnel: Jag kom ju in helt galet i serien, började med nr 8 och idag fanns bara den första och den tredje på bibliotekshyllan. Hade gärna velat läsa nr 9. Kanske skulle testa att lyssna? /Elisabet