lördag 7 september 2024

Lördagkväll i soffan Ektorp ...


Fyra timmar i Skallkroken, tillsammans med Hilda, Edvin och Hildas Martin. (Om man nu kan kalla någon för "någons man"). 

Här ligger den sistnämnde och tar igen sig efter lunch och lite kex och jordgubbar. 

Edvin träffade på sin förskolekompis och blev överlycklig; ja, det blev dom båda två och sprang mest omkring och sköt på varandra med var sin vattenpistol.

Själv drabbades jag förstås av övermod igår och simmade alldeles för långt. Lägg därtill nästan 2 mil på cykel och världens uppförsbacke, en som inte ens extrakraften rådde på. 

Idag var det bedrövligt. Jag  o r k a d e  helt enkelt inte alls som tidigare. 

Ja, ja, så går det när man tappar omdömet om sin egen förmåga. Simmade ut till stenen, men det var  t u n g t och jag drogs hela tiden ut från land (frånlandsvind) och inte en enda ejder hade jag som sällskap. 

Allt eftersom timmarna gick, fylldes det på med fler och fler badsugna människor! 

Där var äldre-äldre med rullatorer och någon som höll dem i handen ut i havet ..,där var småttingar som fångade krabbor, avslutade med krabbrace och 1 minut senare kom nya barn och krabborna åkte upp och ner ur vattnet mest hela tiden. 

I ett av vindskydden satt en familj och där gräddades det våfflor. 

Edvins kompis från förskolan, hans lillebror visade sig heta Bernard. Minns jag rätt hette mammas blinde bror Ivan Bernhard. Jo, det var så. 

Jag cyklade hem vid halv fyra, upptäckte en överkörd mink (tidigare idag en överkörd ekorre) .., och jag tänkte att det är så kruttorrt ute att man får innerligt hoppas att det inte blir skogsbrand här i närheten. 

Såg små, små almöke, ännu flera rosa malvor, rönnbär i mängder och några gula små skönheter vars namn jag ännu inte kommit på. Åkrarna stubbade och DAMMTORRA.

Pv och de övriga avslutade hamnbesöket med ett parti UNO i båten och därefter skjutsade han dem till busshållsplatsen, fvb till Halmstad. 

Själv tog jag hand om tvätten, diskade undan och vattnade i såväl växthuset som i blomlådorna och rabatten. Det borde förstås ha gjorts ikväll i stället, när den värsta värmen tackat för sig, men så blev det inte. 

Nåja. 

Träffade grannen Annelie som på torsdag ska serva Sigge, då friherrinnan är upptagen. Hon undrade hur många gånger per dag Sigge ska utfodras? Jag sa att enligt Sigge själv, så kanske tio gånger .., men det räcker med en och vill hon gå hit även på aftonen, så är hon förstås välkommen.

I morgon är det alltså dags. Få se om det blir något bloggande, jo, det brukar det bli. Ha det!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Gud vad rolig kommentar om Sigges utfodring! Helga säger om sin hund att hon är ordförande i Hungriga Labradorers Förening.

Elisabet. sa...

Annannan (tror att det var du ...): Man skulle kunna skriva en bok om katters egensinniga matvanor.Det är betydligt dyrare med katt än med hund, vad beträffar mat, hälsar Sigges hovdam.