fredag 6 september 2024

Tomt ....


Vi befann oss i Skallkroken när Laholms vatten knackade på hos grannarna här omkring och meddelade att ett rör sprungit läck och nu gällde det att fylla på med vatten hemmavid. 

Om detta visste vi intet och förvåningen blev därför stor när jag tänkt mig att vaska golven och där var ebb i kranen.

Nu vet vi. 

Pv stod och tittade på detta elände ett bra tag. 

"Ska vi sova i båten i natt .., där har vi ju tillgång till dusch och toalett?" undrade pv.

Vi har inte bestämt oss ännu. 


Detta hade varit något för småkillar att titta på! Liksom för storpojkar ..

Förhoppningsvis får vi i alla fall vatten i morgon. Då är det tänkt att det sista inför avresan ska vara tvättat och struket.

4 kommentarer:

Turtlan sa...

Jo båten kan vara ett bra alternativ. Vi brukar säga det också. Har vi bara vatten. Så är vi oberoende av tex ström. Solceller och spritspis. Vänervatten går att dricka om man är en bit ut om det kniper. Ute i Lurö skärgård har de inget annat vatten än sjövatten från Vänern.
Hoppas vattnet kommer tillbaka. I början kanske man inte får dricka det men till allt annat.

Elisabet. sa...

Nu verkar det vara på bättringsvägen, säger pv, som cyklat dit. Nu hade herrarna rast, men det är tydligen bara muffen som återstår, kanske vi klarar oss. Ska cykla ner till vår strand och ta ett kvällsdopp. Vi kanske blir många där ,-)

Båthuspernilla sa...

På vår ö avsaltar och renar vi vatten från Östersjön. Med utedass, matkällare och ett antal eldstäder inkl vedspisar så är det bara en generator så att vi kan köra vattenanläggningen och fylla vattenmagasinet vid behov som saknas för att vi ska kunna klara oss skapligt "off grid".

Elisabet. sa...

Båthuspernilla: Låter ju geschwindt! Är detta ditt föräldrahem, eller ...? / Elisabet