tisdag 22 oktober 2024

En helt vanlig tisdag ...

En underlig natt. Vaknar mitt i alltsammans och tänker att nu är det morgon och dags att stiga upp .., tittar på klockan och tror inte mina ögon .., digitalsiffrorna visar på två minuter över midnatt!! Det blev bra ändå. Lyssnar förstrött till P1-program ...., går in och ut i olika stadier av sömn och tackar högre makter att min tid som yrkesarbetande är förbi.

Nu är det förmiddag. Har pratat med vännen Ingrid i Falun, förstrött tittat på Morgonstudion ., konstaterat att Anders Tegnell och Ebba von Sydow ska bli ett av tävlingsparen i underbara På Spåret och jag tänker att fallet kan bli stort, men den risken finns ju  förstås för alla medverkande. 

Att säga "ja, tack!" till en förfrågan från den På-spåret-redaktionen, torde tarva en hel del mod (eller kanske brist på insikt, eller måhända både-och).

Just nu: David Batra intervjuas av alltid suveräne Alex i SVT-studion; det handlar om den förstnämndes nya tv-serie "First Lady", en serie som på grund av hustruns avsked som landshövding - visade sig bli aningen annorlunda än vad som var planerat. Han ser trött ut, herr Batra. 

Igår blev det vikarie-inhopp för pv, nu på en skola inne i Halmstad. Det handlade om två nior och en sjundeklass, i ämnena svenska och samhällskunskap. Så glad han var när han kom hem! Det hade varit trivsamma lektioner med fina elever och i en liten klass med enbart tre elever (läste svenska A) var där flickor från Nordmakedonien, Kosovo och Ukraina. Flickorna hade fått berätta hur det var att komma till ett - för dem -  helt nytt land och visat på Google Maps var i respektive land de hade bott osv, och jag hörde hur intressant pv tyckte att det var. 

Ack, att man hade fått vara med och lyssna! 

För övrigt ska pv idag (när han ändå ska in och öva julsånger), hämta ut en av årets Augustnominerade böcker till mig; nämligen "Oland", författad av förra USA-korrespondenten Cecilia Khavars make Kim Khavar Fahlstedt. Ja, det var ju fånigt av mig att skriva vems make han var - som om nu det skulle ha någon betydelse - men det var på hennes instagramkonto jag igår råkade läsa nyheten.

Om denne Oland, som har funnits i verkliga livet och dessutom var västerbottning, hade jag absolut ingen koll alls.  

Läser ännu "Vådan att vara Skrake", författad av Kjell Westö och med ett persongalleri som är av det mastigare slaget. Jag tycker verkligen om sättet hur han skriver och lär mig nya ord på var tjugonde sida. (Men glömmer dem lika snabbt). Ett av orden var anti-deluviansk och det säger förstås mer om mig, än om författaren, att jag inte tidigare hade presenterats för det ordet. 

Meningen lät så här: "Mest anti-deluviansk av min fars otaliga anti-deluvianismer var förstås hans istadiga kärlek till Elvis Presley."

Ännu mera för övrigt fick Sigge tillbringa natten i pannrummet, ja, om han nu inte ville gå ut genom kattluckan, alltså. En banankartong med bädd av mjukt låtsas-lammskinn + en ullsjal som jag inte använder, fick bli hans sovplats och så tände jag den fina lampan med pressade växter som dekoration, så där så han skulle få det riktigt ombonat. Där låg han och sov när jag kom ner i morse. Nej, några halvdöda möss vill jag inte ha i sovrummet och inte heller bli väckt av en förfärligt jamande katt vid fyratiden var morgon.

2 kommentarer:

En vanlig man sa...

Det var inte lätt att söka på vad det ordet betydde på svenska, både Google och Bing gick bet i min sökning. Kanske tråkigt att behöva ha ett ordlexikon vid sidan av den bok man läser. Eller så är det jag som är så lågutbildad. :-D

Rexxie sa...

Ingen kan ju falla lika långt som Janne Josefsson när han var med i Alla mot Alla. Jösses, vilken noll-koll han hade!