måndag 14 oktober 2024

Så var det ... 


Igår lunch hos grannen Birgitta, idag lunch hos oss, men nu tillsammans med Sonja, numera 91 år och still going ., ja, om inte strong, så hon är med i alla fall. 

Liten och tunn (påminner om en sparv) och går med pyttesteg, men ändå: Sonja. 

Sonja tycker mycket om pv:s tillagade lever med sås och därför hämtade han henne, medan jag förberedde det mesta. (Levern gjorde han klar igår). Kokade potatis, olika morötter, ugnsrostade gulbetor i skivor (älskar gulbetor och dessa säljs nu för 15:- kilot) och dukade och gjorde klart i uterummet. 

Ställde in värmefläkten också. Sex grader ute hela dagen ..,  jo, tillskott av varm luft behövds.

Ja, man kunde ju ha lagt upp grönsakerna lite finare, men ugnsgrytan (som jag köpt på Röda Korsets loppis) var stekhet och det fick bli så här. Det mesta gick åt, förutom några skivor lever, som får bli till middag i morgon. 

Var det mycket prat om världsläget igår, handlade pratet idag mest om Ljungby och Sonja och Göstas tid där. Pv hämtade en bok författad av Sölve Rydell och om den boken blev det en hel del surr och Sonja fick ta med den hem och gladde sig åt det som kändes bekant, allt medan Sigge gick ut och in och jamade och hade sig. 

"Jag ska läsa den ikväll!" sa Sonja och tycktes glad enbart vid tanken. 

På hemvägen tog jag ett dopp i ett iskallt hav. Hade tagit på mig baddräkten hemma - under övriga kläder - och gick med långsamma steg nerför stegen mot vattnet .., andades  l u g n t  och det gick bra. Upp igen efter att ha doppat mig helt. Tänkte på ellem i Skellefteå som simmar omkring i 6-gradigt vatten! Obegripligt. Efteråt .., den där euforin. Måste dock komma ihåg att inhandla neoprenhandskar. Det tar evigheter för mina fingrar att återfå någon slags blodcirkulation!

I morgon - på eftermiddagen - ska jag skjutsa friherrinnan till ögonbottensmäntning i Falkenberg. Det är väl egentligen det enda som finns på den så kallade agendan. 

Inga kommentarer: