torsdag 24 oktober 2024

Torsdag i landet Skåne ...


En fin dag. Oktober är verkligen så generös med sol och lagom med vind. 

Innan sonen åker till jobbet blir det dopp nr 2 i poolen. I två minuter blir vi i vattnet, men hade lätt kunnat stanna längre. 

Ikväll hoppas jag på ett bad i havet, annars får det bli i morgonförmiddag när vi åker hemåt. 

Vad sker här? Det lagas middag (Tommy och Karin och kanske deras två hundar kommer om några timmar) och pv är på begravning i Lund med MÅNGA gäster och oj, så ledsamt. 

Jag har handlat på Lidl och hittar ingenting. På väg dit hade jag en ambulans på utryckning bakom mig och det kan jag säga att det blev racer 150 meter framåt där jag kunde köra in på en p-ficka. 

Limhamn är fint. Vackra gatuhus, parker och grönområden och rosor i mängder. Och en kyrka som heter Wesleykyrkan. Tror att mamma en gång varit där. Kanske mer än en gång, då hon arbetade som hembiträde i Anderslöv. Och Maja visar fynd som shoppats hos Vinted. Vinteroveraller till sönerna för flera hundralappar lägre än ordinarie pris och allt ser närapå oanvänt ut. 

Ska nu läsa ut Kjell Westös bok "Vådan att heta Skrake". S o m  jag har tyckt om den! Här är några ord som jag fick kolla ord: Atavistisk, abiturent och popmemorabilia.

Ja, så där är det.

2 kommentarer:

En vanlig man sa...

Popmemorabilia kände jag i alla fall till utan att behöva slå upp det. :-)

Turtlan sa...

Då får jag slå upp alla tre ord…

Lidl är svårt hitta på de få gånger jag handlat där. Men på samma gång är butikerna inte så stora till ytan.