lördag 1 november 2008

Sista dagen i Dublin ....

Och fredag blev bilkoerning hela dagen .., fraan Westport till Louisburg och vidare .., Connemara visade sig vara saa vackert att det aer absolut ingen idè att ens f o e r s o e k a att beskriva det .., det slaar allt jag har varit med om!

Taenk er att koera mellan hoega berg och groena aengar .., nej, inte aengar .. , mer som ett landskap av ljung och precis oeverallt ser man vita prickar som aer ulliga faar som gaar och betar vid vaegrenen eller kommer spatserande i godan ro och vet att man ska haalla sig vid sidan av asfalten ...., och det var a b s o l u t tyst .., allt som hoerdes var naagon enstaka faagel.

Vi stannade bilen .., stod ute i den kyliga luften (solsken ... solsken ... solsken ...!) och lyssnade till en tystnad som var naestan d a a n a n d e.

Fantastiskt!

Sedan sista biten till Galway foer att laemna igen bilen.

Jag var spysjuk naestan av oro .., taenkte paa alla rondeller och hur vi har skrattat aat det elaendet, men den haer gaangen gick det hur bra som helst och vi hittade direkt till p-huset och saa gick vi och aat fish`chips och sist av allt taag tillbaka till Dublin.

Nu Bed & Breakfast hos Joseph paa 57 Drumcondra Road.

Daer har tvaa flickor fraan Skelleftea bott tidigare, ser vi i gaestboken ,-)

Idag Dublin city.

Posta vykort .., kanske traeffa Leina (annars paa flyget hem) och lite saant.

Paa taaget hem pratade vi om vad vi skulle minnas mest av den haer resan?

Foer mig var det enkelt:

  • Den omtaenksamme och saaaaa vaenlige Harry Claime som visade oss vilken buss vi skulle ta.

  • Mary paa taaget till Galway. Storasyster, aeldst av aatta syskon.

  • Den lika vaenliga hotellreceptionisten paa hotellet i Westport, som, naer deras eget hotell var fullbokat, inom loppet av fem sekunder hade fixat ett annat rum aat oss paa ett annat hotell och som var saaaaaa rar, ja, kvinnan.

  • Mannen i roed troeja i Westport som, naer jag vevade ner rutan foer att fraaga efter vaagen till Louisburg, skrattade och sa ..."are You looking for the way to Australia?" och jag svarade att "naaae, vi letar efter vaegen till Sverige ..." och mannen loooog och sa att vi skulle koera rakt fram och att "You-gonna-loooove-it, well, Merry Christmas!"

  • Och saa tystnaden. Haer.

    Hej svejs med er!

1 kommentar:

Tuvstarr sa...

Åh, ni har det så fint där på den gröna ön. Jag önskar er en fortfarande jättetrevlig semester tillsammans.