onsdag 29 juli 2009

Morgon i Båstad ...


Skulle detta kunna hända på Dungers i Malå?
Aldrig i livet!

Det är strålande sol och klarblå himmel när vi vaknar.

Varmt och skönt!

Och vi lämnar båten (pv påstår att i år är jag inte ovig som ett kassaskåp, ja, när jag ska ta mig till och från båten ..., nä, nu är det mera som en liten sekretär ...) och går till stranden som ligger bara en bit härifrån och hela tiden kommer badrocksmänniskor cyklande eller promenerande för att ta sig ett morgondopp.

Mest äldre män och kvinnor; kanske pensionärer som inte måste ge sig av till några arbeten.

Nästan alla har vita frottébadrockar.

Någon enstaka en ljusblå.

Och när det har doppats i ett 19-gradigt hav ., går pv till båten för att fixa kaffe .., själv tar jag en promenad rakt upp mot centrum, mot kyrkan till .., där finns ett bageri och jag handlar nybakat bröd och lunchmackor.

Även i bageriet ser jag badrocksmänniskorna.

Om äldre män i Malå skulle komma cyklande till Dungers bageri iklädda endast badrock och möjligen badbyxor och sedan stå i kö för att köpa bröd och sedan cykla hemåt .., då skulle nog pratet gå.

"Undra om ´n Kjell ha vorte tokut ..?"

Tror jag att det skulle låta.

7 kommentarer:

Cecilia N sa...

När ni nu är i Ängelholm så får ni väl ta er iväg och titta på ufo-monumentet. Det är vid en badstrand, så mycket kommer jag ihåg.

Love, literature and gardening sa...

Det är helt helt helt sanslöst. Jag har haft sommarhus i Torekov i 20 år och kommer aldrig att vänja mig vid att folk springer runt på byn i morgonrocken hela dagarna!!!

Företagsledare som man annars bara ser uppsträckta på bild i kostym och stram slips - de rantar runt i trätofflor och rutig morgonrock från 60talet.

Love, literature and gardening sa...

Ja och när de då står där i bagerikön i sin badrock och en våt baddräkt/byxa i handen då kan man ju bara inte låta bli att fundera på att det är alldeles naket under badrocken.... Och hojtar kaxigt till någon längre fram/bak i kön hur fantastiskt det är att åka helikopter mellan golfbanorna i Egypten. ÖÖÖÖöööö....

Monet sa...

Jag har också vuxit upp med somrar i Torekov. Och gått med föräldrar och syskon till "morgonbryggan"i fotsida badrockar.

Då var det inte det fashionabla Båstad- och Torekovsfolk det är idag. Lite grand bara, en del "fint folk" men inte som idag.

Men det är helt jättekonstigt att badrocksgrejen hänger kvar än i dag. Och jag kan precis som Love... höra business-snacket i bagerikön. Brrrr

Gerd sa...

Varför just n´Kjell.....

Mian sa...

Intressant!
Kombinationen på bilden var ju läcker :-)

annannan sa...

Det är min pensionsdröm att bli en sådan badare. Fast på sydsidan. Dom finns i Nybrostrand också, dom där. Säkert i Falsterbo. En klassfråga?